Home
De Praktijk
De Reflexen
Wie ben ik
Ervaringen
Behandeling & kosten
Contact & Links

  

Ervaringen

Jongen 7 jaar
T. wil ineens heel veel rennen. Als we ergens naar toe gaan, zegt hij. O dan ga ik wel rennend. Echt heel grappig. (Voorheen rende hij niet verder dan 20 meter.) En nu gewoon 500m. Hij is ook veel meer aan het eten. Ook een beetje meer in hoeveelheid, maar vooral meer verschillende dingen. Groente kun je nu gewoon op z'n bord leggen en dan eet hij het op... Het leukste vond ik nog dat zijn zus van 8 zei: wat eet T ineens veel. Zijn knieen doet hij automatisch nog boven tafel, maar als ik hem eraan herinner, doet hij ze ook steeds makkelijker en vaker onder tafel. Ik heb nu (nog meer dan voor de laatste keer bij jou) het gevoel dat hij zich meer vertrouwd voelt in zijn lijf. Hij heeft mij echt minder nodig. Vooral bij fysieke dingen als springen en klimmen enzo. Heel fijn en leuk om te zien!! Dank je wel!!

Meisje
Het was al weer in januari dat ik met mijn dochter bij jou was. Ik wil je laten weten dat het sindsdien heel goed gaat met haar:
Zij is meer in balans en weer tot “leven” gekomen, heeft niet meer zo de neiging om in haar schulpje te gaan zitten en is weer aanwezig. Ook op school is dat zeer merkbaar doordat ze actief meedoet en haar gedachten niet meer zo vaak weg varen. Ook de cito laat sindsdien enorme uitschieters zien: waar ze eind vorig jaar / begin dit schooljaar aan de onderkant van de curve zat scoort zij nu aan de bovenkant en op drie onderdelen zelfs schiet ze uit de curve! Zeer bijzonder.

Jongen 11
Na een overzichtelijk aantal behandelingen bij Maja, van onze zoon van 11 jaar die last had van concentratieproblemen, forse driftbuien en matige schoolprestaties, kan ik na een paar maanden zeggen dat mijn man en ik een aantal geweldige positieve veranderingen zien. Onze zoon geeft zelf aan zich beter te kunnen concentreren en rustiger in zijn hoofd te zijn. Zijn eerste rapport heeft een forse vooruitgang laten zien, hij heeft sinds de behandeling geen driftbuien meer gehad en wat ook opvalt is dat hij veel meer speelafspraken heeft en kinderfeestjes. Kortom wij zijn heel gelukkig met dit resultaat en raden iedereen aan deze behandeling een kans te geven. Onze zoon heeft de behandeling zelf niet als belastend ervaren.

Meisje 11
Na een bezoek aan de mesoloog (E.Pleijnaer) werd ik door verwezen. Toen ik bij u kwam had ik verschillende klachten. Mijn klachten waren, slecht inslapen, dromen overdag, en buikpijn. Moeilijk kunnen eten over de hele dag. Het slecht inslapen is mede door u behandeling goed gekomen. Voor ik ga slapen neem ik een glaasje water en dat helpt. Het dromen overdag is over. Ik mis niet veel meer op school hierdoor. Ik kan het soms niet geloven maar de buikpijn is helemaal weg. In het verleden heb ik veel clysma’s gehad en ook al wist ik dat u me geen pijn ging doen, toch was ik in het begin wel zenuwachtig. Alleen ontbijten is soms nog wat lastig maar met yoghurt en fruit lukt het aardig. Eten later op de dag gaat prima. Mijn ouders merken een duidelijk verschil. Ik heb weer energie en die heb ik nodig om dagelijks alle dingen te kunnen doen. Het is fijn om geen pijn meer te hebben. Bedankt voor de behandeling, ik had niet gedacht dat er iemand was die me nog beter kon maken.

Man 19
Ondanks mijn sceptische blik, op reflextherapie, ben ik er toch heen gegaan en het heeft me zeker geholpen. Door de reflextherapie sta ik nu met een gezonde spanning voor een groep te presenteren en te praten, terwijl ik eerst erg last had van faalangst. Ook heb ik een betere concentratie gekregen, wat zich uit in het langer aan huiswerk kunnen werken. Ik heb ook minder last van mijn dyslexie, dit merk ik dan vooral tijdens het lezen van teksten, dan heb ik geen vergroting meer nodig om de zinnen te lezen zoals ze er staan, hiervoor las ik zinnen door elkaar heen. Ik ben dan ook erg tevreden met de therapie!

Vrouw, 38 jaar
Voordat Maja mij behandeld heeft, kon ik nog weleens letterlijk overmand worden door mijn emoties en erg gevoelig zijn voor bepaalde situaties of personen. Na haar behandelingen zijn de emoties er nog, maar veel minder sterk en van veel kortere duur. Ik kan makkelijker afstand van ze nemen. Ook ontdek ik tot mijn blije verrassing dat bepaalde gevoeligheden minder spelen en kan ik meer en meer mijn eigen pad bewandelen zonder me af te vragen wat anderen ervan vinden. Ik voel me meer en meer in m’n eigen kracht staan. Ik ben erg onder de indruk van het effect van het behandelen van primaire reflexen!

Vrouw 57,
Hierbij mijn ervaringen van jouw behandeling. Ik wil je nogmaals bedanken voor je liefdevolle aandacht. Ik voel me echt heel erg goed. Mijn hele leven had ik al periodes gekend waarin ik me depressief en angstig voelde en mezelf behoorlijk onderuit kon halen. Telkens krabbelde ik dan weer uit deze negatieve spiraal. Ik kan wel zeggen dat ik een lange weg achter de rug had waarin ik hard gewerkt had aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik dacht dan ook dat ik deze periodes achter me had gelaten. Echter, door verscheidene omstandigheden was ik in een burnout terechtgekomen. Ik was weer in mijn oude patroon vervallen, wat inhield dat ik een laag zelfbeeld had en kampte met chronische gespannenheid en angsten. Het gevoel was echter heftiger dan ooit. Ik kampte ook met slaapproblemen, en had constant het gevoel dat ik gek zou worden van de spanning. Via de mesoloog kwam ik bij Maja terecht. Ze constateerde dat 7 van de 9 reflexen verstoord waren. Aanvankelijk merkte ik niet zo veel van de behandelingen, maar ik had er wel alle vertrouwen in. Dit had ook in hoge mate te maken met de persoon die Maja is. Ze is een no nonsense mens en er is niets zweverigs aan haar. Iedere keer toonde ze haar warmte en betrokkenheid. Bijna aan het eind van het behandelingstraject merkte ik opeens een behoorlijke verandering in mezelf. Het chronisch gespannen gevoel was verdwenen en ik voelde me rustiger dan voorheen. Ik sliep weer beter en voelde me weer helder en in mezelf thuiskomen. Het is inmiddels een half jaar geleden sinds mijn eerste behandeling en ik voel me nog steeds erg goed. Ik ben in balans, en kan weer van het leven genieten. Ik accepteer mezelf en kan beter dan ooit relativeren en met tegenslagen omgaan. Bovendien kan ik beter dealen met de omstandigheden in mijn leven die tot mijn burnout hadden geleid. Ik kan zeggen dat ik eindelijk mezelf kan zijn en Ik ben blij met de kleinste dingen. Ik weet zeker dat de behandeling bij Maja daar een belangrijke rol in heeft gespeeld.

Vrouw 34, jongen 2, jongen 4
Vooral de ontspanning en rust in de spieren van mijn hoofd en nek zijn een opvallend verschil. Het heeft zo veel jaren muurvast gezeten zonder dat ik het wist, maar nu heb ik het gevoel dat er zo’n openheid en rust is daar. Zelfs als ik een dag achter de computer zit en ik normaliter ontzettend vast zou zitten in nek/hoofd, blijft de ontspanning bestaan. Deze positieve reactie was meteen de dag na de laatste sessie. Verder ben ik minder angstig en heb ik een groter vertrouwen dat de dingen wel goed komen. Ik durf te stellen dat er een basale verandering is in perceptie van alles wat op mijn pad komt. Verder ben ik veel beter geaard en voel ik mijn lichaam veel bewuster. Doordat mijn lichaam in zijn algemeenheid minder gespannen is, voel ik nu sterker en duidelijker allerlei spanningen gedurende de dag en kan ik er snel op reageren. Onze gesprekken en jouw methode hebben me de ogen geopend voor de subtiele energieën die ik ervaar. Ik accepteer mijn gevoeligheid meer en druk gevoelens minder snel weg. Ook de thema’s die naar boven kwamen gedurende behandeling hebben veel gedachten een plaats gegeven. Ik voelde me veilig bij je, ook in mijn vroege zwangerschap en ben erg benieuwd hoe ik me voel als de nare zwangerschapshormonen mijn lijf uit zijn. Omdat ik zulke goede resultaten had, wilde ik mijn kinderen ook een frisse start geven. Ze slapen allebei rustiger en ook het knarsetanden tijdens het slapen is helemaal voorbij. Mijn jongste zoon (2 jaar) beweegt soepeler (minder die rare zijwaartse gooi van zijn benen/heupen als hij rent). Verder vind ik het lastig om in te schatten wat er allemaal veranderd is als gevolg van de behandeling, want zulke jonge kinderen zijn nooit constant in hun gedrag.

Meisje, 12
Moeder: Ik heb het regelmatig over je. Iedereen die het maar horen wil vertel ik over je behandeling. Tijdens de eerste sessie zei ik met een gekke bek: ik krijg een heel ander kind. Nu kan ik zeggen dat dat bijna zo is. Er is veel veranderd. Als ik het aan A (dochter, red.) vraag dan zegt ze dat ze rustiger in haar hoofd is geworden. Wij zien echter nog heel veel meer. A is veel rustiger. Is minder snel boos en als ze boos is is ze goed te corrigeren en is de boosheid snel weer over. Stampvoetend weglopen is niet meer gebeurd. Ze schiet veel minder snel in de verdediging. Een veel gehoorde kreet van A was: ja, maar. Dit horen we nu nog maar zelden. Ze is veel socialer. Speelt vaak met vriendinnen, vraagt dit ook zelf aan haar vriendinnen. Wat voorheen niet zo was. Vertelt thuis veel meer over hoe het op school was en dit vertelt ze vaak ook spontaan. Ze oogt veel minder down, is vrolijker en enthousiaster. A was een grote sloddervos, nu ruimt gooit ze niet meer alles van zich af als ze thuis komt maar hangt gewoon haar jas op de kapstok. Spontaan. En ook op ander vlak ruimt ze op, of als wij haar vragen of ze iets wil doen dan doet ze dat over het algemeen zonder veel commentaar. Mijn ouders zien het ook en zeggen ook dat ze veel toegankelijker is en socialer. Kwam ze eerder op bezoek, vloog ze naar de computer. Nu komt ze erbij zitten, kletst gezellig mee en als ze er klaar mee is gaat ze naar de computer. De juf op school geeft ook aan dat het heel goed gaat. Het rekenen zien we nog geen hele grote vorderingen in, toch heb ik wel het gevoel dat het haar wat minder moeilijk af gaat. Al met al een heel verhaal. En ik zal vast nog wel wat vergeten. Wij zijn erg tevreden over het resultaat. Hadden we dit maar jaren eerder gedaan.

Vrouw, 20,
Als twintigjarige merkte ik dat het leven mij veel kostte. Ik was altijd bezig en hield van mensen, dingen doen en organiseren en voor mensen zorgen. Maar het kostte mij zoveel! Ik ging op zoek naar een oplossing en kwam bij Maja terecht. Al eerder had ik gelezen over primaire reflexen en in mijn dagelijks leven als juffrouw weleens geprobeerd toe te passen. Na twee sessies was Maja met mij klaar en het resultaat was overweldigend. Buitenstaanders hebben het niet gemerkt, maar ik ben zoveel makkelijker voor mezelf geworden. Ik piekerde niet meer zoveel, hield eindelijk weer van ’gezellig’ koffiedrinken, was in staat spontaan bij een vriendin op de stoep te staan. Ik kan veel beter tegen de ’herrie’ die de kindertjes in mijn klas in enthousiaste situaties maken. Kortom: ik ben mezelf geworden. Niet dat ik het gevoel had daarvoor dat ik niet mezelf was, maar nu ben ik meer mezelf geworden. Ik hield en houd van mensen, maar ik had het gevoel dat het niet lukte: contact maken, praten enz. enz. Nu kan het! Ook kan ik veel meer aan en heb stukken meer energie. De onrust, zoals de avond daarvoor overdenken per minuut wat ik de volgende dag zou kunnen doen, om zoveel mogelijk nuttig bezig te zijn, elke morgen een uur eerder uit mijn bed om nog even iets voor mijn opleiding te doen, is weg! Er is een basis van rust gekomen, waar ik met volle teugen van geniet. Maja, hartelijk bedankt!

Man, 20
Moeder: wat mij is opgevallen is dat T socialer is geworden bv. als we op visite gaan dat hij dus ook meepraat wat in verleden niet gebeurde. Hij is ook wat zelfverzekerder geworden kan beter onder woorden brengen wat hij bedoelt. Is vrolijker en minder ongeduldig hij werkt sinds kort op de arbeidsmarkt als bakker nog wel op dagbesteding, maar hoopt dat het in de toekomst betaald werk wordt. In het begin was hij daar wel onzeker maar gaat steeds beter. Zijn eigen ervaring is dat hij beter kan onthouden en zich gewoon lekker voelt en zegt dan zo die Maja heeft wel veel voor mij gedaan mam. Het is een totaal andere T geworden, heb nu het gevoel dat ik mijn zoon terug heb.

Vrouw 59
Ik merkte al na de eerste keer dat het ”moeten” voor mij veranderde in ”mogen”. Dat gevoel is gebleven tot nu toe. De relatie tussen moeder en dochter is hierdoor veranderd in positieve zin. We voelen niet meer alles van elkaar en gaan hierdoor veel ontspannener met elkaar om. Ik merk, dat ik veel beter in staat ben om processen en problemen, die bij de ander horen ook daar te laten. Hierdoor ben ik in staat om goed naar de ander te luisteren en niet zo emotioneel meegezogen te worden. Ik vind het heel bijzonder, dat ik hierdoor heel anders naar mezelf ben gaan kijken. Ik hoef me niet meer te verdedigen als mensen om me heen ongevraagd met goedbedoelde adviezen en oplossingen aan komen dragen. Daar heb ik dan ook nauwelijks last meer van. Ik accepteer de situatie gemakkelijker en ben daarin veel flexibeler geworden.

Jongen 6, jongen 10
In het voorjaar van 2013 zijn wij met onze zoon van 6 in de praktijk voor Primaire Reflexen terecht gekomen van Maja Elsten. Onze jongste zoon van 6 jaar was erg onrustig en had motorisch een flinke achterstand. Na diverse sessies zagen we onze zoon zienderogen veranderen. Hij werd rustiger, gezeglijker en ook motorisch maakte hij grote sprongen. Opeens lukte fietsen wel en zijn de zwemlessen inmiddels herstart. Ook dat gaat nu veel beter. Ook op school werd opgemerkt dat hij positief veranderde. Opeens lukte dingen wel, zo kreeg hij ook langzaam zijn zelfvertrouwen weer terug. Omdat onze ervaringen zo positief waren hebben wij ook onze oudste zoon meegenomen naar Maja. Hij had voornamelijk moeite met inslapen. Na twee sessies is hij nu veel energieker en slaapt nu gemakkelijk in. Wij zijn erg blij dat we met Maja in contact zijn gekomen en zouden willen dat er veel meer aandacht zou komen voor primaire refelexen.

Man 45, vrouw 41, jongen 11
Wat mij is opgevallen is dat we alle drie meer ontspannen in het leven staan en daardoor lijkt het leven ook net iets makkelijker te verlopen. Bij mijn man uit het meer ontspannen zijn bv in weer grapjes maken met de kinderen. Zijn lichaam en gedrag oogt meer ontspannen (heel toevallig vertelden mijn ouders een paar weken geleden dat ze mijn man veel meer ontspannen vonden). Hij is meer open geworden en vertelt het eerder als er iets aan de hand is. Bij onze zoon zie ik dat hij makkelijker is geworden in contact maken en met andere kinderen. Hij kijkt ons nu ook aan als we met hem in gesprek zijn. Er zit minder spanning in zijn lijf. Het inslapen is verbeterd. Bij mezelf zie ik vooral dat ik meer aanwezig in mijn lijf ben. Doordat ik meer aanwezig ben word ik door anderen gezien en dat vergemakkelijkt weer het contact. Ik kan ook meer de boel de boel laten. Als het bijvoorbeeld vandaag niet lukt dan een andere keer op een moment dat de energie beter voelt om iets op te pakken. Omdat ik de nu minder stress ervaar dat persé iets af moet zie ik ook sneller alternatieven. Over het algemeen heb ik meer energie en ben ik ondernemender geworden.

Vrouw 28,
Omdat ik al jaren last heb van spanning in mijn lichaam, dat zich op vele verschillende fysieke manieren uit, ben ik terecht gekomen bij primaire reflextherapie. De haptonoom waar ik op dat moment bij liep vond mijn lichaamsspanning zo hoog dat ze me eigenlijk adviseerde om een voorzichtige dosis antidepressiva te gaan nemen om mijn spanning te doorbreken. Met die oplossing had ik veel moeite en ik zocht het liever in een natuurlijke behandelmethode waarbij mijn eigen lichaam het zelf op kan lossen. Er bleken 5 reflexen te storen. Volgens mij ben ik een lastige klant, want nadat de 5 reflexen behandeld waren en de laatste stressrelease behandeling geweest was, ging het een tijd goed, maar al gauw kwam er toch spanning terug. Reactieve spieren en uiteindelijk ook teruggekeerde storende reflexen. Ik ben uiteindelijk twee keer extra terug geweest en Maja heeft vele malen op afstand gekeken wat ze voor mij kon doen. Tussen de verschillende behandelingen door heb ik veel effect gemerkt. Elke keer als Maja iets deed merkte ik een verandering in mijn lichaam. Over het algemeen was dit een positieve verandering. Op dit moment kan ik zeggen dat er veel onrust weg is. Ik ben er nog niet, maar mijn hoofd is veel rustiger. Waar ik mezelf eerst echt gek kon maken en door kon draaien, blijf ik nu rustig. Ik voel nog wel spanning in mijn lijf en vind het nog lastig om verbinding te voelen, maar doordat mijn hoofd rustiger is, is er ook veel spanning uit mijn lijf weg. Eén van de grootste verdiensten voor mij is dat mijn overmatige transpireren heel veel minder is geworden. Ik heb eigenlijk nooit meer natte oksels, hoogstens een beetje klam en dat is na 12 jaar heel veel zweten echt ontzettend fijn. Ook is mijn snelle hartslag sterk verminderd. In de sportschool zat mijn hartslag eerst standaard rond de 190, nu is dat rond de 170. Dit is voor mijzelf een hele geruststelling. Ik merk dat ik meer energie heb om erop uit te trekken en ondanks dat ik nu veel meer doe dan dat ik vroeger aan kon, blijf ik energieker dan voorheen. De behandeling is voor mij een grote stap in de goede richting geweest en ik hoop dat ik die richting op blijf gaan. Gelukkig kan ik anders altijd bij Maja terecht!

Vrouw 37
Wat betreft het overgevoelig zijn voor geluiden kan ik zeggen dat ik dit veel minder ben. Ik kan weer op zijn tijd muziek om me heen verdragen als ik aan het werk ben. En ik hoef bijna nooit meer met oordopjes te slapen. Ik heb bijna geen last meer van een unheimisch gevoel, waar ook nooit een aanwijsbare reden voor was. Verder gaat het tegenwoordig meer geleidelijk aan voordat ik mijn grens bereik, bijv drukke kinderen. Waardoor ik tijdig kan ingrijpen zonder boos te worden.

Ineke 45 jaar Amsterdam
Ik heb allerlei therapieën gehad: bij een psycholoog, lichaamsgerichte psychotherapie en nog meer. Daardoor ben ik heel bewust geworden over mijn gedrag. Toch bleef het glas half leeg en koos ik voor overleven in plaats van leven. Ik viel constant terug in oude patronen en gedragingen. Ik wilde veranderen maar iets in mij hield dat tegen, altijd weer. Door de behandelingen bij Maja zijn mijn primaire reflexen heel veel minder en soms helemaal weg. Ik sta weer open voor liefde en heb ’t naar mijn zin, ik kan weer genieten. Er is meer rust in mijn hoofd gekomen, waardoor ik weer ruimte heb om mijzelf verder te ontwikkelen. Ook zijn mijn lichamelijke klachten weg. Ik heb geen rugpijn meer of spanning op schouders en nek. En mijn eetpatroon is normaal geworden. De spanning die ik vooraf altijd had als ik naar een therapie ging is bij de behandeling van Maja niet aanwezig. Je ligt op de bank en zij doet het werk, het voelt prettig en is rustig. Ik zou het iedereen aanbevelen!

Vrouw, 47
Het effect op de behandeling bij mij is, dat ik weer via mijn buik kan ademen, dat ik rustiger slaap en meer energie heb.

Zusjes 1,5 en 6 jaar
K slaapt sinds de behandelingen door zonder homeopatische middelen, eczeem lijkt stuk minder en van een op andere dag praat ze en kent heel veel woorden. T lijkt minder angstig, schreef van een op andere dag niet meer in spiegelschrift en is wat rustiger, zelfverzekerder.

Vrouw 35,
Vooral na de laatste behandeling voel ik me helder en ”grounded”. Mijn hoofdpijn is helemaal weg, ik voel me meer zelfverzekerd. Ik heb ook het gevoel dat ik dingen minder onhandig doe. Ik voel me ook meer verbonden met bepaalde mensen. Ik heb ook informatie gekregen (ivm lichaam, geest en familie) dat voor mijn gevoel helemaal klopt. Ik heb ook het gevoel dat ik steviger op mijn voeten sta. Vrouw 40, jongen 6 Ik ben bij Maja geweest met mijn zoon van zes jaar oud. In principe kwam ik alleen voor hem, maar ben uiteindelijk zelf ook behandeld gezien ik zelf ook een aantal disbalansen had. Mijn zoon kampte met de volgende klachten: Faalangst en andere angsten, woede aanvallen en boosheid, allergieën, autistische en adhd achtige trekjes, trage ontwikkeling, wit zien met zwarte kringen onder zijn ogen, altijd verkouden. Er bleken vijf reflexen uit balans te zijn. Na de eerste behandeling van Maja namen de klachten tijdelijk toe. Tussen mij en mijn zoon botste het enorm. Na de tweede behandeling werd hij rustiger en toegankelijker. Uiteindelijk heeft mijn zoon drie behandelingen gehad. Nu, een aantal weken later, zie ik verschil. Hij is rustiger, toegankelijker, liefdevoller en heeft meer lef gekregen. Zijn ’pieken’ en ’dalen’ zijn gematigder en hij is opgewekter. Overigens stond ik verbaasd van het feit dat hij de behandelingen als een mak schaap onderging. De eerste keer heeft hij bijna anderhalf uur stil gelegen op de behandeltafel. Dat heb ik nog nooit met hem meegemaakt! Ikzelf kampte met klachten als vermoeidheid, burnoutklachten, boosheid, frustratie, depressieve gevoelens, buikklachten en jeuk op de huid. Ook ik ervoer na de eerste behandeling een lichte toename van de klachten. Na de tweede en derde behandeling echter namen de klachten af. Ik merk nu dat ook mijn diepe dalen weg zijn, ik heb zelfs af en toe weer een geluksgevoel wat ik al jaren niet meer had gehad en ervaar veel meer fijne emoties. Alsof ik daarvoor afgestompt was. Verder heb ik meer overzicht in mijn hoofd, het voelt opgeruimder. Ook de band met mijn zoon is verbeterd. We kunnen nu knuffelen met elkaar, hij is toegankelijk naar mij, een enorm positief effect van de behandeling en misschien wel het meest waardevolle! Maja is een warme, bekwame en zeer gedreven therapeute waar je je direct op je gemak voelt. Ook is zij enorm betrokken bij haar cliënten. Dit blijkt uit alles! Dankjewel lieve maja voor je behandelingen en hulp!

Vrouw, 42
Het belangrijkste wat ik na de behandelingen heb waargenomen is dat mijn ’vuur’ weer terug is. Daardoor kan ik me goed afsluiten voor de invloeden van buitenaf terwijl ik het nog wel kan waarnemen als ik daar zin in heb. Ik voel me dus veel sterker. En het is een zegen dat het weer rustig is in mijn hoofd. Heel af en toe komt het nog terug maar dan ga ik in de tuin werken of doe ik aan yoga. Dan kan ik beter aarden en keert de rust meteen weer terug. Ik ben weer langzaam in staat om te functioneren in de maatschappij zonder last te hebben van de overvloed aan zintuigelijke prikkelingen.

Jongen, 7
Wat ons vooral opvalt is dat L. veel sneller uit zijn boze buien te krijgen is en hij accepteert ook sneller iets als we iets aan hem vragen. Voorheen werd hij dan heel boos of erg verdrietig als iets niet ging zoals hij dat wilde, nu sputtert hij wel tegen maar doet dan toch wat wij willen. Op school gaat het iets beter met zijn concentratie maar hij blijft wel een jongetje dat geregeld bij de les geroepen moet worden. Zijn juf van vorig jaar ziet aan zijn gezicht wel dat hij veel ontspannener op het plein rond loopt. Ook een moeder die hem al heel lang niet gezien had vroeg aan mij wat we met hem hadden gedaan, en dat vroeg omdat hij zo relaxed overkwam en voorheen was dat in haar ogen niet het geval.

Meisje, 16
Moeder: mijn oudste dochter I. is er echt van opgeknapt en kan beter functioneren in de maatschappij. Kan het beter aan en is sterker en handiger geworden. Communiceert beter en durft meer. Ze staat er meer en zegt zelf : ”dat ze gezien wordt nu”. Ze heeft ook meer contacten met vrienden en gaat nu sneller leuke dingen doen en spreekt gauwer af met haar vrienden. Eerst zat ze altijd thuis was te moe om af te spreken en zat vol stress en de druk van school en huiswerk kon ze eigenlijk niet aan. Ze was eerst heel streng, perfectionistisch voor zichzelf en legde de lat voor zichzelf dus heel hoog. I. kon vanaf kinds af aan nooit of nauwelijks in slaap komen. Ze had veel angsten. Nu slaapt ze goed en heeft meer regelmaat en kan beter omgaan met de tijd. Tijdsbesef had ze nooit. Slapen is nu fijn en leuker geworden. Geen angstige dromen meer.

Man, 48
Sinds mijn laatste behandeling is er veel veranderd in mijn leven. Vooral als het gaat over mijn verslavingen, die niet meer zo automatisch gaan als voorheen. Vaak als de gedachte komt zegt mijn gevoel nee, geen zin. Heel subtiel!

Vrouw, 34
Wat mij is opgevallen is dat het lijkt of de schimmelnagels die ik al zo’n 6 jaar heb, verdwijnen. Ik juich nog niet te vroeg want het is nog zichtbaar, de nagel moet misschien nog uitgroeien, maar het onderste deel van de nagel ziet er gezonder uit.

<…> Op het moment zit ik best wel goed in mijn vel. We zitten namelijk best in een hectische tijd, waarin we een aantal grote beslissingen moeten nemen, ik houd met daarin goed staande en slaap er niet minder om, dat is plezierig.

Vrouw, 63
De belangrijkste effecten van de behandeling zijn dat ik goed in balans ben, weet wat ik wil en mijn intuitie is enorm toegenomen.

Vrouw 63
Lezen van Teletekst op de T.V. gaat nog steeds goed (kon ik niet meer). Ik heb meer zin om wat te ondernemen. Plas ophouden lukt wel iets beter, ik moet wat vaker naar het toilet en dan gaat het wel aardig goed. Lopen met rollator kan ik een heel stuk, we zijn met vakantie naar Oostenrijk geweest (zonder rolstoel), maar met rollator en stok wat een verademing als je dat weer kunt en durft en dat in de bergen. Thuis loop ik zonder ook wel naar de straat, en soms ook op straat als het rustig is op zaterdag en zondag. Als het zo blijft ben ik tevreden en blij dat ik bij jouw ben geweest.

Vrouw, 40
Ik vond de behandeling bij je prettig. Het is sowieso heerlijk om af en toe eens gewoon te liggen en dat er dan iemand volledige aandacht voor je heeft ;-) Het is vreemd dat iemand uit je arm allerlei informatie kan halen maar alle verificatievragen klopten! Ik heb me daardoor ook in verbinding gevoeld met jou maar vooral met mezelf. Dat geeft meer rust in mijn lijf. En dat is gebleven!

Vrouw, 37
De ervaringen direct na de behandelingen vond ik geweldig, maar ook alles wat ik tijdens elke behandeling heb ervaren. Het blijft erg bijzonder hoe mijn lichaam communiceert. Zoals de vertraging in mijn lichaam waardoor ik ’amper’ vooruit kwam op de fiets of me helemaal leeg en stil voelen. Ik voel me nu veel lekkerder in mijn vel en meer tevreden met mezelf. Ik heb meer rust ondanks dat ik veel energie heb.

Meisje, 10
De buikpijnen bij harde geluiden en schrikken zijn weg. Daar klaagt ze niet meer over.

Vrouw, 48
In het algemeen kan ik zeggen dat ik nu meer innerlijke rust ervaar en begrijp dat de oorzaken van bepaalde, zeg maar depressieve gevoelens veelal geërfd zijn van de voorouders. Vooral van mijn moeders kant. Ook heb ik weinig last meer van allerlei angsten bv angst om niet goed genoeg te zijn. Het lijkt erop dat ik steeds meer bewust mijn leven aan het creëren ben door dicht bij mijn gevoel te blijven ipv de waarnemer te zijn. Zo kan ik meer genieten van wat er is en hoef geen controle te hebben over het gebeuren. Dit klinkt tegenstrijdig, maar zo ervaar ik het. Ik durf me te laten zien precies zoals ik ben en volg meer mijn intuïtie. Ik begrijp nu dat doordat ik me nu wel goed genoeg voel zoals ik ben, ik veel minder behoefte heb aan uiterlijk vertoon bv kleding kopen. Wat ik in het verleden regelmatig deed.

Jongen 10
Moeder: Ik heb aan M gevraagd, of hij een verschil heeft gemerkt sinds hij is behandeld. Hij zei meteen met overtuiging: ”ja, ik ga nu veel gemakkelijker slapen en ik ben niet meer zo bang in het donker” Toen ik ’m vroeg of hij ook verschil heeft gevoeld over rustig/onrustig/beweeglijk, zei hij: ”van binnen is het rustiger. Niet op school, maar thuis wel”. Ik merk zelf aan hem dat hij nog steeds de beweeglijke M is, maar dat het niet meer zo oncontroleerbaar is als voorheen. De aanleiding was ooit het zwemmen. Ondertussen zwemt hij graag en met veel plezier, al blijft hij weigeren onder water te zwemmen.

Vrouw 40
Ik denk dat ik nu vooral op een soort basisniveau een diepere rust in me heb. Nog steeds kan ik heel druk zijn en doen, maar nu komt de onrust niet uit mijn diepste zelf, maar uit een andere laag, of van buiten (beetje vaag misschien). Het is alsof ik er nu meer bewust voor kan kiezen met de onrust en drukte mee te gaan, waar ik eerder geen keuze had. Dit herken ik erg uit jouw verhalen en ervaringen. Deze veranderingen zijn denk ik op een subtiele manier aanwezig in mijn leven. Sinds ik door jou ben behandeld is er veel gebeurd op emotioneel gebied. Ik kan emoties iets makkelijker laten gaan. Voor mij voelt dat als een groot verschil, al zal ik nog steeds niet overal en bij iedereen al m’n emoties laten gaan of tonen (hoeft gelukkig ook niet). Ik herken ze beter en het lukt me, mede met behulp van meditatie, ze makkelijker te benoemen en ze vervolgens ergens (een gebeurtenis bijv) aan te verbinden. Dat klinkt misschien simpel maar dat was het voor mij niet. Deze dingen zijn voor mij erg veranderd de laatste 2 jaar, en ik vermoed dat het een start heeft gekregen bij jou op de tafel. Dat was oorspronkelijk ook mijn eerste vraag aan jou: in contact komen met mijn oer-emoties. Het is net of de blokkades eraf zijn, maar ik heb natuurlijk nog steeds met mijn karakter en aangeleerde gewoontes te maken, die veranderen niet zomaar. Dus de verandering is automatisch subtiel en vooral voor jezelf en je directe omgeving zichtbaar. Ik heb nog heel vaak aan de laatste behandeling moeten denken (hormoonbalans). Daar kwam het uit op het 7e Chakra: het weten. Dit punt is een heel treffend punt in mijn leven nu, en ook in ontwikkeling. En ook hier heb ik het gevoel dat dit pas écht mogelijk werd nadat er een weg open is gesteld naar de diepe emotie-lagen in jouw behandelingen. Alles lijkt verbonden te zijn en de veranderingen die bij jou zijn ingezet hebben een subtiel en essentieel lange termijn effect. Nu ik dit zo allemaal ineens benoem en uittyp, ben ik toch behoorlijk onder de indruk van wat het heeft teweeg gebracht.

Vrouw, 45
Ik heb de behandelingen als erg plezierig ervaren. Het heeft zeker een ’boost’ gegeven aan het proces om beter mijn grenzen te voelen, dichter bij mij te kunnen blijven in contact en een stuk dichter bij mijzelf te komen. Het voelt meer in balans. Resultaat is dat ik nu voel dat mijn passie echt ligt in het geven van relatietherapie en hoe daar mijn fysieke achtergrond als bekkenfysiotherapeut in te integreren.

Vrouw, 61
Allereerst vind ik het belangrijk om te zeggen dat het gaat om jouw behandeling van primaire reflexen. Voor mij zit de essentie van de effecten in de manier waarop jij met mij bent omgegaan: open, onderzoekend, steunend, empatisch, relativerend, niet beoordelend. Het belangrijkste effect voor mij is dat ik me beter opgewassen voel tegen datgene wat het leven soms moeilijk maakt. Ik ben veel minder bang voor de dood. Ik durf mijn negatieve gevoelens er meer te laten zijn. Ik vraag me minder af waarom ik voel wat ik voel, accepteer meer dat wat ik voel er gewoon is en om een reactie vraagt, i.p.v. een analyse. Kortom ik handel meer vanuit mijn primaire ”zijn”. Dat is soms best lastig, omdat ik heel vaak een heel kort lontje heb en meteen in de hoogste versnelling ben. Maar dat toelaten betekent ook dat het snel weer voorbij gaat. Een beetje vreemd, vind ik zelf, maar het lijkt alsof mijn voeten ”kleiner” zijn geworden (waarschijnlijk minder plat); schoenen die eerst te klein leken geworden, passen mij weer. Verder vraag ik mij niet meer af wat ik met mijn leven aan moet, maar ben ik veel meer in het hier en nu. Het kuchje, wat ik een hele tijd gehad heb, is verdwenen. Er zit minder rotzooi op mijn stembanden / in mijn keel. Zingen is weer heel fijn.

T. Vink 43 jaar Culemborg
Ondanks dat ik al een lange tijd mijn ontwikkelingen ben aangegaan met behulp van coach, reiki, regressie, kinesiologie, mesologie, osteopatie en zelf een energetische opleiding ben gaan doen bleef ik nog steeds last hebben van lichamelijke klachten en spanningen in bepaalde delen van mijn lijf. Ook in gesprek met anderen (me best wel goed bewust van mijn valkuilen en trauma’s ) gebeurden er ”dingen” reflexen waar ik totaal geen controle over had. Via de osteopaat en mesoloog hoorde ik de naam van Maja vallen. Ik ben heel blij dat ik Maja heb mogen ontmoeten en ook zij heeft mij geholpen dat een deel van mijn klachten weg zijn. ik noem het ”resetten” of de ”angel” eruit halen. Maja is een heel lief fijn mens waarbij ik me gelijk op m’n gemak voelde. Zo heerlijk dat je gewoon gaat liggen en dat je ”niks” hoeft te doen maar dat je wel voelt dat er energetisch ontzettend veel gebeurt. Ik was vooral overgevoelig voor geluiden en heb nu rust in mijn oren. Verkramping aan rechterkant van mijn arm en hand is nu verdwenen. Ik kon soms in discussies of bepaalde onderwerpen totaal blokkeren en ”verdwijnen”. Dat gaat nu heel goed. Overgevoelig voor energieën van andere mensen en entiteiten blijft voor mij nog lastig maar gaat steeds beter en ben nog in ontwikkeling. Wel zo fijn was ook om te horen dat sommige dingen je gewoon overkomen en dat je het gewoon niet zelf in de hand kon hebben. Gelukkig, ik ben toch niet helemaal gek! Wat ik ook zo mooi vind aan deze therapievorm is dat er geen tegenoverdracht in de hulprelatie plaats vindt. Het is heel zuiver. Ook mijn kinderen hebben klachten en onbewust geef je ook als moeder op moeder steeds door. Een dochter heeft al behandelingen gehad en heeft verbluffende resultaten na ook al meerdere therapeuten te hebben gezien. Voor de andere dochter staat een afspraak gepland .....

Vrouw, Culemborg
Ik had nog nooit van Primaire Reflex Therapie gehoord, totdat ik iemand tegen kwam die bij Maja was geweest en heel enthousiast vertelde over de behandelingen die hij had gehad en wat het met hem gedaan had. Hij zei dat het ook wel wat voor mij zou zijn. Voordat ik bij Maja kwam, liep ik al jaren rond met vage lichamelijke klachten en had ik veel onbeantwoorde vragen De eerste keer dat ik bij Maja kwam testte ze bij mij of en hoeveel behandelingen ik nodig had, ik had 4 behandelingen nodig en 1 nabehandeling. Na de eerste behandeling was ik al zo verrast/verbaasd wat Maja bij mij was tegen gekomen. Zij kwam met antwoorden waarvan ik dacht hoe kan zij dat weten. Naarmate de behandelingen vorderden kreeg ik (meer) duidelijkheid en inzicht waardoor mijn lichamelijke klachten veroorzaakt werden, en kreeg ik antwoorden op mijn vragen. Het effect van de behandelingen is merkbaar: ik heb o.a. meer rust in mezelf gekregen, mijn concentratie is beter, ik kom meer voor mijzelf op, ik ben beter in staat om te zeggen wat ik wel of niet wil, en ik kan beter om gaan met situaties waarin mensen veel energie vragen. Ik heb het als heel bijzonder en verrijkend ervaren. Ik vond je een hele fijne Therapeut!

V. vrouw, 72 jaar, Hengelo
Ik had al jaren en jaren last van evenwichtsstoornissen, duizeligheid, bijholteontsteking en pijnlijke gewrichten door artrose. Wat een steeds groter probleem werd is urineverlies. Als ik maar iets voelde dat ik moest plassen, dan moest ik ook gaan en wel nù. Eigenlijk durfde ik niet meer zo goed naar de stad of op bezoek... Er werd me verteld dat ik maar moest leren leven met mijn klachten. Na de behandelingen voor mijn reflexen loop, fiets en sta ik een stuk steviger en ben heel veel minder duizelig. Ik heb geen last meer gehad van bijholteontstekingen en mijn gewrichtspijn lijkt langzaamaan wat af te nemen. Wat ook heel erg fijn is is dat ik weer probleemloos een eind kan wandelen of de stad in gaan zonder voortdurend in de stress te zitten of ik wel op tijd bij een toilet kan zijn.

A. vrouw, 41 jaar, Amersfoort
Ik had altijd heel snel last van lage rugpijn en vast zittende nek/schouder spieren. Daarnaast leefde ik ook erg in mijn ’hoofd’ en had dan ook nog vaak het gevoel dat ik er niet ‘bij’ was. Al na de behandeling van de eerste reflex door Maja merkte ik dat ik stuk rustiger was in mijn hoofd en dat ik meer in het hier en nu leefde. Ik ben alerter en heb het gevoel dat mijn lijf en mijn hoofd zich weer op dezelfde plaats bevinden. Ik kan makkelijker relativeren en wordt minder snel boos om dingen. Na een aantal behandelingen verder zijn ook mijn rugpijn en nek/schouderklachten enorm afgenomen. Ik voel nu ook eerder als het dreigt te ontstaan en kan dan ook tijdig zorgen dat het niet verder gaat; ik voel nu bijvoorbeeld beter aan dat ik verkeerd achter de computer zit. De behandelingen kosten geen moeite, doen geen pijn en zijn prettig. Eigenlijk lig je heel relaxt op de bank en doet Maja al het werk. Ongelofelijk maar waar!

TdB uit Tilburg, 55 jarige vrouw
Via een vriendin uit Culemborg ben ik bij de praktijk primaire reflexen terecht gekomen. Mijn vriendin had veel baat bij de behandelingen van Maja. Wat ze me over de praktijk vertelde sprak mij aan. Ik heb al veel therapieën gedaan maar onbestemde gevoelens bleven; dat diepe, onverklaarbare bleef sluimeren.
Bij het intake-gesprek met Maja, bleek dat alle primaire reflexen uit balans waren. Acht keer ben ik behandeld en een klein wondertje is er gebeurd. Ik voel me erg in balans, heb een soort innerlijke glimlach gekregen en ik voel me meer aanwezig (ook in mijn lijf). Ik heb echt baat gehad bij de behandelingen. Maja is een fijne vrouw, nuchter, helder en liefdevol. Een mooi mens die met hart en ziel werkt. Ik voelde me erg op mijn gemak bij haar en in haar praktijk. We hadden mooie ontmoetingen.


R. 38 jaar, Culemborg
Heel mijn leven heb ik last gehad van overgevoeligheid voor geluid, zonder dat ik dat bewust wist. Uit school ging ik vaak gelijk naar mijn kamer om alleen te zijn om bij te komen. Ook had ik last van een chaotisch denken en was ik erg te beinvloeden door energie van anderen. Een paar jaar geleden heb ik een burn-out gehad en ben ik aan een grondig zelfonderzoek begonnen: psycholoog, fysiek onderzoek, osteopaat, mesoloog... Veel klachten die ik vanuit de stress had opgebouwd werden een stuk minder, behalve dus de stress zelf. Via een doorverwijzing ben ik in aanraking gekomen met de praktijk van Maja en om een op zich vrij kort verhaal nog korter te maken: wat een verandering! Dit gebeurt op zulk subtiel niveau: patronen en reacties waarvan ik dacht dat ze gewoon bij mij hoorden veranderen! De één wat sneller dan de andere, maar er zit een behoorlijke beweging in! De energie die van oorsprong bij me hoort kan eindelijk weer vrij stromen. Onbetaalbaar...’

D. 44 jaar, Culemborg
Belangrijkste verandering is dat er meer rust in m’n lijf is gekomen. Meer rust/open gevoel bij m’n middenrif. Ik kan doorademen. Voel me van binnen minder gestresst. De vage klachten als duizelig en misselijk komen ook nauwelijks meer voor.
Ik denk dat mijn onhandigheid verbeterd is. Ik stoot mij minder. Ik ben deze zomervakantie voor het eerst zonder stress op vakantie gegaan. Geen inpakstress en ook tijdens de reis was ik rustig. Een heel verschil met andere jaren! Tijdens alle behandelingen voelde ik me heel moe worden. Ik viel ook echt in slaap. Op m’n rug in diepe rust. Terwijl ik dat in mijn bed niet kan, lag ik op de tafel gewoon te slapen.

L. 8 jaar - Culemborg
L was enorm driftig, ook vaak bij ’onbeduidende’ voorvallen. Hij kon dan helemaal verdwijnen in die bui en was dan eigenlijk niet meer aanspreekbaar of te corrigeren. Het duurde soms wel twee uur voordat hij weer een beetje gewoon kon doen. Over het incident of wat er dan met hem gebeurt in zijn woede konden we echter niet praten. Ook de juf op school merkte dat. Door L’s houding was het heel lastig om na een ruzie of uit de hand gelopen stoeipartij een en ander bespreekbaar te maken met hem of de zaken bij te leggen met het andere kind. L had ook erg moeite met vriendjes maken. Hij speelde veel alleen en als er al vriendjes kwamen spelen dan waren dat vaak verschillende kinderen. L had geregeld heftige nachtmerries. Ongeveer 3 maanden na de behandelingen konden we het verschil goed merken. L is rustiger, aanhankelijker, toegankelijker en beter aanspreekbaar op zijn gedrag. Zoveel fijner voor ons allemaal! Hij is nog steeds een temperamentvol kind, maar die hele erge driftbuien heeft hij niet meer. Hij kan nog wel erg boos worden, maar heel veel minder heftig en hij blijft er niet in hangen. We kunnen nu ook veel beter praten over wat er aan de hand was en wat er gebeurde. Ook vertelt hij soms uit zichzelf wat hem bezig houdt, ook dat kenden we niet. Ook op school zei de juf dat hij veel minder vaak en minder heftig ruzie maakt en dat hij er naderhand ook veel beter over praten kan. Qua vriendjes speelt hij vaker samen en vaker met dezelfde kinderen. L komt nog wel eens ’s avonds uit bed, maar lang niet meer zo vaak en nachtmerries heeft hij niet meer gehad. En tot slot: hij is volgens zn schoolrapporten een gemiddelde leerling, ook met lezen. Het valt ons op dat hij nu zeer gemakkelijk leest, ook ingewikkelde en lange woorden. Zelfs (buitenlandse) woorden waarvan hij de betekenis niet begrijpt leest hij moeiteloos voor.

Milly Verschut, 42 jaar - Culemborg
Vanaf mijn pubertijd heb ik al last van rugklachten; schouder/ nek/ lage rugklachten en bekkeninstabiliteit na de geboorte van de jongste. De afgelopen 10 jaar ben ik maandelijks onder behandeling van een fysiotherapeut die de pijn verlicht. Ik had me er al bij neer gelegd dat de pijn in mijn rug bij mij hoort.
Totdat Maja een praktijk wilde beginnen voor Primaire Reflexen en ze niet kon wachten om met mij aan de slag te gaan. Ik vond het vooral interessant en had zoiets van ”Baat het niet dan schaadt het niet”.
Maar na 3 behandelingen stapte ik pijnvrij van de tafel!! Heb gelijk mijn vriendin doorgestuurd, die al jaren kampt met wekelijkse migraine aanvallen en mijn dochter die een ernstig spraak/taal probleem heeft en dyslectisch is. Ze zijn nu onder behandeling, want……dat gun je toch iedereen…..een pijnvrij leven zonder belemmeringen waarbij je lekker in je vel zit!!!

G. 6 jaar - Hengelo
Met G. gaat het heel goed. Hij is een stuk mondiger en zeer vrolijk. Moeilijke woorden kan hij steeds beter uitspreken. Ook de logopediste vindt dat G. ”ineens” goede vorderingen maakt.
Zelf vond en vindt hij het nog steeds erg prettig, bij jou op de tafel.
Wat mij vooral op valt is dat hij meer zelfvertrouwen heeft en niet meer knarsetandt, ’s nachts. In de klas kan hij zich veel beter concentreren heeft zijn juffrouw gezegd en hij is ook met sprongen vooruitgegaan qua leerprestatie.


Vrouw 46 - Hengelo
In mijn pubertijd heb ik erg veel last gehad van hooikoorts. Om de pollen allergie tegen te gaan heeft de huisarts mij meerdere jaren lang behandeld met injecties. Mijn klachten van de hooikoorts werden minder maar ik kreeg eczeem. Voornamelijk op mijn handen maar ook op mijn gelaat en op mijn benen.
De dermatoloog constateerde met testen een allergie van diverse stoffen waaronder conserveringsmiddelen. Daarom droeg ik altijd latex vrije handschoenen wanneer ik in aanraking kwam met schoonmaakmiddelen en gebruikte ik speciale zeep bij het wassen. Ook paste ik op met eten van rood voedsel en kant en klare sausjes. (Wijn, tomaten, Chicken 2 night, aardbeien enz.)

Maja heeft mij nu 4x behandeld en mijn eczeem is weg. Mijn handen zijn zacht en voor het eerst in 20 jaar kan ik mijn handen wassen en schoonmaken zonder pijn. 

 

Praktijk voor Primaire Reflexen
Van der Duyn van Maasdamstraat 1B
4102 GB Culemborg
Tel. -06 3733 6020- | e-mail melsten@live.nl
KvK -55358934-

 

Copyright 2013
Praktijk voor Primaire Reflexen
Alle rechten voorbehouden