BEHANDELING EN KOSTEN


Kosten en betalingen

Culemborg
• Behandeling: € 100,- per keer
• Intake met aansluitend behandeling: samen € 100,-.

Hillegom
• Behandeling: € 110,- per keer
• Intake met aansluitend behandeling: samen € 110,-

Betaling dient contant en gelijk na afloop van de behandeling plaats te vinden. Er is geen pinautomaat. Ik ben Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut en als zodanig geregistreerd bij de BATC. Behandelingen worden, afhankelijk van uw aanvullende pakket, door de meeste grote zorgverzekeraars vergoed. Raadpleeg uw polis voor de specifieke voorwaarden van uw verzekeraar!
De Algemene voorwaarden en het Privacybeleid zijn op te vragen via melsten@live.nl.

Behandeling
De persoon ligt op de behandeltafel. Geheel gekleed, schoenen uit. Ongeremd aanwezige Primaire Reflexen worden alsnog onder controle gebracht door het lichaam informatie te geven. Dit gebeurt door bewegingsimpulsen met de handen en visualisatie. Het zenuwstelsel kan deze informatie opnieuw leren integreren. De behandeling wordt meestal als zeer ontspannen ervaren. Vervolgens wordt de stress die in het lijf is ontstaan, uit het systeem afgevoerd. Tenslotte krijgt het kind of de volwassene ondersteuning om de nieuwe situatie te integreren.

Effect
Wanneer Primaire Reflexen onder controle zijn gebracht, verdwijnen of verminderen veel klachten. Baby’s kunnen zich weer vrij ontwikkelen, kinderen kunnen zich vrij en makkelijk ontplooien, volwassenen ervaren weer evenwicht en vitaliteit.

Vaak zijn mensen na een behandeling moe, wat duizelig of hebben lichte hoofdpijn. Water drinken en een paar minuten wandelen met lege handen helpt meestal goed om dat te verhelpen. Een volledige reflexbehandeling bestaat in de basis uit gemiddeld 4 consulten. Daarna kan het fijn of wenselijk zijn om de ingezette koers te verstevigen in een of een aantal nabehandelingen. Vrijwel iedereen laat een positieve ontwikkeling zien op fysiek, motorisch, sociaal, psychologisch en/of emotioneel gebied. Dikwijls verbeteren motoriek, aandacht en concentratie opzienbarend. Bovendien krijgt men meer zelfvertrouwen. Doordat ook de stofwisseling van het lichaam wordt verbeterd, krijgt men veel meer energie. De effecten beginnen vaak verrassend snel. Soms ervaren mensen een aantal keren geen of nauwelijks effect. Het kan zijn dat veranderingen zich dan geleidelijker aandienen. Weken of maanden later kunnen nog verbeteringen merkbaar worden die wat meer tijd nodig hebben.

Veelgehoorde opmerkingen zijn bijvoorbeeld: ik voel me veel rustiger, mijn hoofd is heerlijk leeg, ik móet niet meer zoveel van mezelf, ik ben veel meer ‘aanwezig’, ik voel me veel dichter bij mezelf, ik kan veel meer doen terwijl het me minder inspanning kost. Maar ook mijn rugpijn is eindelijk over, ‘mijn eczeem is enorm verminderd, ik heb geen migraine aanvallen meer, ik ben fitter.

En bij kinderen: hij is veel minder opstandig, is opener, maakt makkelijker contact, komt uit zichzelf knuffelen, vertelt meer uit zichzelf, verstoort spelletjes van andere kinderen veel minder, durft ineens wel alleen de trap op naar boven, is niet meer bang in het donker, zwemmen lukt ineens wel, hij praat beter, schrijft netter, lezen gaat ineens beter vooruit, kan beter stilzitten en opletten, is minder aan het (dag-) dromen, heeft minder nachtmerries, (school-) werk is vaker af, leerprestaties gaan vooruit, komt beter voor zichzelf op, heeft meer zelfvertrouwen, is veel minder vaak ziek, agressief gedrag en woedeuitbarstingen verminderen enorm in hevigheid en in frequentie en ook blijft hij niet meer hangen in zijn bui.

Let wel, vaardigheden die nog niet waren ontwikkeld, moeten alsnog worden aangeleerd. Zo moet bijvoorbeeld een leerachterstand door dyslexie wel nog worden ingelopen, al dan niet met behulp van bijles.

Duur van het effect
De effecten van de behandelingen zijn in principe permanent. Onder invloed van een traumatische ervaring kunnen primaire reflexen zich (opnieuw) ongeremd voordoen. Soms dient een andere storende primaire reflex zich weken of maanden na de laatste behandeling alsnog aan. Eerder behandelde mensen zullen het vlugger herkennen als er opnieuw storende reflexen zijn.

Nabehandeling
Veel mensen vinden het fijn om een paar maanden na de laatste behandelig terug te komen voor een stressrelease of een check of alles nog ok is. De reflexen storen maar zelden opnieuw, maar sommige klachten zijn hardnekkig en kunnen wel een extra duwtje gebruiken. In deze separate behandelingen kunnen natuurlijk ook nieuwe klachten worden behandeld. Het leven is immers dynamisch. Het gaat dan bijvoorbeeld om hormoonbalans, bacterien en virussen, onverwerkte trauma’s, etc. Ook test ik of de persoon bijvoorbeeld verder geholpen kan worden bij een andere zorgverlener of therapeut. Slechts een handjevol mensen in Nederland beheerst deze relatief onbekende behandelmethode voor primaire reflexen. De methode is ontwikkeld door een zeer ervaren Nederlandse kinesioloog en is gebaseerd op jarenlange waarneming en onderzoek.

Eigen verantwoordelijkheid
Elke cliënt is te allen tijde zelf verantwoordelijk voor zijn/haar eigen handelen en besluiten en voor zijn/haar minderjarige kinderen. Dat geldt dus ook voor verkeersdeelname of medicijngebruik. Ik adviseer niet over wijzigingen in medicijngebruik. Mocht u daar zelf toe besluiten, overleg dan altijd met de arts of degene die de medicijnen heeft voorgeschreven.