Home


De Praktijk voor Primaire Reflexen hanteert een holistische benadering voor het helen en vitaliseren van mensen. Het fundament voor deze benadering wordt gevormd door vijf natuurgeneeskundige principes. 

1.  Energie
Zonder een gezonde basis van energie is geen herstel mogelijk. De behandelingen leiden tot het herstel van de energiebalans.

2.  Prikkeloverdracht
Zonder een goede geleiding stagneren vele lichaamsfuncties. Behandelingen leiden tot verbetering van de fysieke- en/of geestelijke communicatiesystemen, die via de zenuwbanen de cellen beïnvloeden.

3.  Drainage
Het menselijk lichaam is vaak geestelijk en lichamelijk verontreinigd, waardoor veel energie wordt verbruikt en herstel wordt vertraagd. Drainage vermindert deze toxische (giftige) belasting.

4.  Voeding
Goede voeding is essentieel. Naast lichamelijke voeding is ook geestelijke voeding van belang. Balans in voeding brengt evenwicht tussen prestatie en vitaliteit. Door behandelingen kan de behoefte aan ’slechte’ voeding zoals suiker en vet verminderen. 

5.  Psyche en bewustwording
Bewustwording maakt het mogelijk veranderingsprocessen in gang te zetten die verder leiden naar herstel van de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Iedere behandeling bestaat uit een unieke mix van methoden en technieken, toegespitst op het individu en de specifieke situatie.