De Opleiding voor Primaire Reflexen

Momenteel hebben veel mensen het gevoel voortdurend in de overlevingsmodus te staan. Of het nu gaat om de situatie rondom Corona, om de persoonlijke situatie, om dingen van nu of uit het verleden, het uit zich in allerlei klachten, variërend van rugpijn en slecht slapen tot relatieproblemen en concentratieverlies. Er is veel vraag naar ondersteuning.

De wereld heeft je nodig, word Primaire Reflextherapeut!

Hoe ziet de opleiding eruit?
Je zult eerst je meetinstrument grondig moeten leren kennen: de spiertests. Zodra je jezelf en je cliënt goed weet voor te bereiden op de behandeling is de basis gelegd. Je bent nu klaar om je eerste behandelingen uit te voeren. Je krijgt inzicht over allerlei stressfactoren en we oefenen veel met voelen, zodat je alle bagage hebt om de reflexen verantwoord te kunnen behandelen. Het begint eenvoudig, maar later kun je verbanden leggen tussen bijvoorbeeld klachten en gebeurtenissen. In de lessen wordt veel met elkaar geoefend en iedere oefening is een behandeling. Maja is de docent voor alle onderdelen van de opleiding. Er wordt gebruik gemaakt van het op maat geschreven 'Mooi hè, jezelf zijn? Leerboek voor de opleiding primaire reflexen'.

Wat er van je wordt verwacht
Je bent niet bang voor je eigen emoties en ook niet bang voor de emoties van anderen. Je kunt doorzetten als het even niet lukt. Je bent bereid om hard te werken tijdens de opleidingsdagen en je oefent thuis. Je ben bereid om met je medecursisten een groep te vormen waarin heel veel wordt gelachen, maar waarin veiligheid en respect altijd voorop staan. Er is geen specifieke vooropleiding vereist, maar het tempo is hoog en er is veel informatie te verwerken. Een HBO+ werk- en denkniveau wordt sterk aangeraden.

Het resultaat
Je hebt alle benodigde kennis voor het onder controle brengen van primaire reflexen en het afvoeren van daaraan gerelateerde stress. Je hebt alle vakinhoudelijke bagage om behandelingen te geven en een praktijk te kunnen starten.

Je ontvangt een certificaat van het Instituut voor Primaire Reflexen.

Praktische informatie
De opleiding bestaat uit 10 lesblokken op vrijdag en zaterdag, plus twee reserveblokken.

Lesdata:
24 en 25 september 2021:         
Voorbereiden van jezelf. Basisvaardigheden I.

15 en 16 oktober 2021:                 
Basisvaardigheden I. Spiertesten. Voorbereiden van je cliënt.

12 en 13 november 2021:             
Basisvaardigheden II. Werken met Pause Lock. Gebruik van modes.

10 en 11 december 2021:             
Basisvaardigheden II. Invloeden van binnen.

21 en 22 januari 2022:                  
Fysiek, Emotioneel.

11 en 12 februari 2022:                 
Mentaal, Sociaal.

18 en 19 maart 2022:                    
Primaire Reflexen

22 en 23 april 2022:                    
Vervolg invloeden van binnen en oefenen met oefenpersonen.

20 en 21 mei 2022:                        
Energetisch, Invloeden van buiten.

17, 18, 24 en 25 juni 2022:         
Reservedata
  
2 en 3 september 2022:             
Diversen, Afronding

Inhoudelijk
De belangrijkste onderwerpen die worden behandeld: Voorbereiden van jezelf. Spiertesten. Voorbereiden van je cliënt. Werken met Pause Lock. Gebruik van modes. Invloeden van binnen, fysiek, emotioneel, mentaal, sociaal, energetisch, invloeden van buiten en natuurlijk Primaire Reflexen.

Studiebelasting
Minimaal vijf uur per week vanaf het tweede lesblok. Thuis oefenen is noodzakelijk om onder andere het spiertesten goed onder de knie te krijgen. Ook behandelen van jezelf wordt vanaf het begin geadviseerd en geoefend.

Lestijden
10.00 -17.00 uur

Groepsgrootte
Maximaal 13 personen. Voor zover we elkaar niet eerder hebben ontmoet, wil ik vóór toelating graag met je kennismaken.

Prijs
€ 4.500,00 excl.btw, € 5.445,00 incl btw. Dit is inclusief lesmateriaal, boeken, koffie, thee en lunch. Aan alle cursisten wordt voor start van de opleiding een behandeling aangeboden voor eventuele stress ten aanzien van de opleiding.

Mocht je voortijdig met de opleiding stoppen dan mag je de gemiste lessen desgewenst en in overleg in een eventuele volgende groep zonder extra kosten inhalen. Er vindt geen terugbetaling van cursusgeld plaats.

Locatie
In of nabij Culemborg.

Inschrijven
De inschrijving is geopend voor de groep die in het najaar van 2022 start. Exacte lesdata worden begin 2022 op deze site bekendgemaakt. Meld je alvast aan om zeker te zijn van een plek. Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op via melsten@live.nl of 06 3733 6020

Mail je gegevens naar melsten@live.nl. Je ontvangt dan de factuur. Je plaats is definitief zodra het cursusgeld is ontvangen.

Voornamen
Achternaam
Adres
Postcode en woonplaats
e-mail adres
Mobiel telefoonnummer
In geval van nood contact opnemen met <naam> en <telefoonnummer> en je relatie tot hem/haar