ERVARINGEN 

Vrouw ca 60 jaar
Ik wilde je zomaar even laten weten dat het me goed gaat!
Alsof je me gereset hebt en allerlei stoorzenders hebt verwijderd.
Ik voel me van binnen zo krachtig en zo 'bij mezelf" dat ik kan voelen dat ik het leven leef!
Ware geluksmomenten, heling en tevredenheid met wat er is, zorgen ervoor dat ik met plezier aan je terugdenk... 

Vrouw 42
Na mijn behandelingen bij Maja voel ik me goed, de behandelingen hebben me goed gedaan. Ik had altijd het gevoel duizelig te zijn, voelde me zweverig. Ik voelde me over verantwoordelijk voor alles en iedereen. Na drie behandelingen kan ik zeggen dat ik me meer geaard voel, niet meer zo duizelig. Ik voel meer in het hier en nu. Ik kan ook beter nee zeggen en voel me minder verantwoordelijk voor een ander. Het is wel iets waar ik aan blijf werken, maar ben er nu bewuster mee bezig. Ik had altijd erg veel hoofdpijn wat mij belemmerde in het dagelijkse leven. Dit is sterk verbeterd en komt veel minder vaak voor.
Maja ontvangt je hartelijk, ze luistert, stelt vragen, neemt de tijd en heel belangrijk, ze oordeelt niet. Wij zijn als gezin heel blij met de behandelingen die Maja ons gegeven heeft, het heeft ons veel goeds opgeleverd. Ik kan dit iedereen aanraden.

Meisje 17 jaar 
Moeder: Mijn dochter is bij Maja gekomen met de volgende klachten. Extreme menstruatie pijn. Zo’n erge buikpijn en ziek gevoel dat ze twee dagen in bed moest blijven. Na de behandelingen bij Maja is dit niet meer nodig, ze kan gewoon blijven functioneren en de buikpijn is sterk verminderd. Ook had ze veel last van luchtjes :een winkel waar zeepjes of wierook aanwezig was kon ze niet binnen gaan, dit gaf meteen hoofdpijn. Dit is na de behandelingen helemaal weg, ze kan overal mee naar toe, zonder hoofdpijn te krijgen van luchtjes.

Meisje 6 jaar 
Moeder: Mijn Jongste dochter van 6 jaar is bij Maja gekomen, omdat ze het leed van anderen op zichzelf projecteerde, waardoor ze de emotie van andere meteen over nam. Na de behandelingen is dit anders, ze ziet het wel, maar neemt de emotie niet over en betrekt het gevoel van een ander niet op zichzelf. Mijn dochter had ook erg veel moeite met de overgang van de ene situatie naar de andere. Dit kon zijn van vakantie naar huis, maar ook bij het kopen van iets nieuws, waarbij het oude weg moet. Dan was ze heel emotioneel, heel extreem. Na de behandelingen bij Maja is dit weg. Ze heeft nog wel de duidelijkheid en uitleg nodig, maar raakt niet meer verstikt in haar emotie.

Vrouw ca. 50 jaar, zoon ca 15 jaar
Ik merk dat ik me wat rustiger voel en emotioneel wat steviger, sterker. Mijn zoon is ook rustiger en meer gefocust, wipt ook minder met zijn been etc.

Vrouw ca. 40 jaar, zoon 15 jaar
Met mij gaat het goed. Ik merk dat ik minder moe ben, beter in mijn vel zit, veel steviger sta en ik veel beter kan leren! Ik situaties goed aan kan in welke vorm dan ook. Mijn zoon heeft ook een ontzettende groei door gemaakt. In alle opzichten. Zijn cijfers zijn nog steeds goed en beter dan voor de behandeling. Hij staat heel stevig in zijn schoenen en weet gewoon hoe het allemaal zit en hoe het werkt. Dat hij een puber is tja dat is een ander verhaal hahaha. Maar ondanks dat gaat hij gewoon erg goed.

Vrouw ca. 35 jaar
Door vage, onverklaarbare klachten kwam ik via mond-op mond reclame bij Maja terecht. Ik kon mijn verhaal vinden in de uitleg op de website. 
Mijn klachten van onder andere een onrust in lijf en hoofd, altijd gespannen zijn, snel stressen en een hevige cyclus met extremen vonden een weerklank in deze vorm van behandeling. De eerste keer was een ontspanning van spieren in mijn lijf en hoofd die door actieve reflexen aangespannen waren. De volgende twee keren waren ook op andere vlakken een thuiskomen. 
De uitwerkingen van de behandelingen zijn nog steeds in kleine dingen te voelen en worden opgemerkt in m'n naaste omgeving. 
Ik ben wakker geworden in mezelf.

Jongen 11 jaar
Hij zegt zelf al, 'Ik ben een stuk minder bang'
Mijn man en ik merkten het meteen na de eerste behandeling, hij was in 2 weken tijd maar 1 of 2 keer beneden gekomen om te melden dat hij nog niet kon slapen. Terwijl daarvoor (de behandeling) hij in z'n lastige jaarlijkse herfstperiode was gekomen dat hij letterlijk elke avond naar beneden kwam om te melden dat hij bang was van verschillende soorten nare ideeën en beelden. Met de donkere avonden en herfsttijd en nieuw begin van een schooljaar was onze zoon steeds vermoeid door het late slapen. We merkten ook dat hij de hele week heel 'licht' was, heel vrolijk en stukken minder emotioneel boze buien. Daarna kwam weer iets kalmere tijd, maar duidelijk minder zwaar emotioneel, dat betekende voor mij dat hij veel uitgeruster was dan ik hem ken in de herfst. 
Nog steeds is het heel duidelijk dat het grootste effect is dat hij bijna niet meer bang is 's avonds in bed. (…) Het is echt een zegen dat hij de hele winter, dus sinds de eerste behandeling al nog maar 4 x ofzo naar beneden is gekomen. Tegen elke avond. En dus het innerlijke proces: hoe fijn het voor hem moet zijn om nu zoveel rust te ervaren.

Meisje 8 jaar
2 hele directe veranderingen. Het 'normaal' worden van haar tepels, ook al in de eerste week van de eerste behandeling, dat is nog steeds zo, terwijl ze in de 7 maanden daarvoor eigenlijk continue de kleine zwelling/erwtjes had, ze kon ook voelen hoe ze af en toe pijn deden volgens haar. In het kinderziekenhuis was dat net voor jouw behandeling bevestigd als 2 cm groei van het weefsel onder de tepels (terwijl ze nog net geen 8 was). (…) We zouden weer naar het ziekenhuis gaan om de voortgang na te kijken, maar o.m. gezien het feit dat haar tepels weer kinds plat zijn hebben we dat nog niet gedaan. De 2e duidelijkheid was een innerlijke zachtheid/rust die door haar lijf kwam. Daarvoor leek ze 'geladen', 'onder spanning'. 
Nu heeft ze nog altijd haar eigen enorme energieke buien, maar dat zie ik als haar 'eigen' en herken ik daarbij ook mezelf van vroeger.

Vrouw ca. 37 jaar
Mijn moedergevoel heeft echt zoveel meer rust gekregen na de behandelingen. Een paar grote waakvlammen van mij zijn mooi verzorgd, ik kan ze veel meer zichzelf laten zijn in hun ontwikkeling. Juist omdat grote issue's aangeraakt zijn en zo zijn veranderd, geheeld.

Meisje 4 jaar
Zij zegt zelf dat ze rustiger is in haar hoofd, dat merkt ze vooral op school.

Man ca. 40 jaar
Met Maja heb ik oude zaken kunnen afronden en ben ik letterlijk los gekomen. 
Geen makkelijk proces maar ik had alle vertrouwen in haar aanpak.

Vrouw ca. 45 jaar
Ik heb veel verschillende therapieën gedaan in de afgelopen jaren. De primaire reflexen therapie was er daar 1 van. Het voelt voor mij als een onderdeel van de puzzel wat mijn puzzeltje compleet maakt. Ik ben positiever naar mijzelf toe. Ik denk bewuster na. Ik accepteer de dingen zoals ze zijn. De therapie gaf mij een apart gevoel. Ik voelde dingen die vanzelf gingen, maar het klopte wel allemaal. Ik heb de therapie als positief ervaren.

Man, 48 jaar
Toen ik bij Maja kwam, kampte ik met een terugkerend probleem dat me in mijn privéleven en mijn werk flink blokkeerde. Steeds vaker voelde ik de behoefte me terug te trekken en af te sluiten van anderen. Ik maakte het liefst zo min mogelijk afspraken en zette de telefoon steeds vaker uit. Ik had vooral behoefte aan tijd en ruimte voor mezelf en werd heel moe als ik die niet kon vinden. Hoewel er soms wel oplevingen waren – bij tijd en wijle ging het best goed – werd het een steeds verder neergaande spiraal. Nadat ik de eerste keer bij Maja was geweest, merkte ik al snel een verbetering. Ik voelde weer meer gemak en ontspanning in mijn omgaan met anderen en daardoor kostte het me ook minder energie. Na de tweede keer lijkt dat gevoel nog veel verder ‘ingedaald’ en echt deel van mijzelf te zijn geworden. Er is een basaal gevoel van tevredenheid over en met mijzelf en mijn leven. Het voelt als meer in balans en alsof ik ineens beter begrijp en erken wie en wat ik ben. Daar ben in ontzettend blij mee.

Vrouw , 15 jr
Je had gevraagd of ik ooit nog een keer wilde laten weten hoe het er mee stond op het gebied van mijn migraine. 
Ik heb al een maand of twee geen aanval meer gehad en dat is echt geweldig. Ik heb nog af en toe hoofdpijn, vooral rond de menstruatie, maar dat is vaak met een simpele pijnstiller te verhelpen.
Het lijkt er echt op dat ik er dankzij de reflex therapie vanaf ben gekomen. Heel erg bedankt dus! Acht maanden later: Ik moet wel toegeven dat ik wel weer af en toe last heb van een migraineaanval. Minder frequent en meestal minder heftig dan het geweest is, maar het is niet 100% weg. 

Vrouw, 22 jaar
Hierbij mijn ervaringen van de effecten van de behandelingen.
Ik heb er erg veel aan gehad. Vanaf het moment dat ik de laatste behandeling heb gehad heb ik weinig last meer van mijn darmen, ik gebruik dan ook wel dagelijks mijn medicijnen, maar het werkt goed. Natuurlijk zitten hier ook pieken en dalen in maar dat heeft denk ik ook vooral met bepaalde periodes in mijn leven te maken (stress, geen stress enz.).

Jongen 7 jaar
Moeder: We zijn bij de optometrist geweest. De coördinatie/controle van zijn ogen was opvallend verbeterd (en goed voor zijn leeftijd). Bij het volgen van een bolletje draaiden zijn ogen niet meer weg.

Jongen 6 jaar
Moeder: Ik wilde wel even laten weten dat het veeeel beter gaat met de zindelijkheid. Het gaat nog wel 1x per week fout, maar dat is zo'n enorme verbetering met de weken ervoor. We maken ons niet meer bij voorbaat druk of hij de dag wel droog doorkomt.

Vrouw 41 jaar, jongen 9 jaar
Ik ben je heel erg dankbaar voor de behandelingen. Vooralsnog merk ik bij mezelf dat mijn rugpijn grotendeels over is (…). Verder heb ik het idee dat ik een aantal oefeningen die een bepaalde mate van motorische coördinatie vereisen, makkelijker kan doen. Ik kan het eerder, met minder vaak oefenen/fout doen. 
Mijn zoon zegt dat hij vrolijker is, meer lacht op een dag, als effect na de behandelingen. Ik denk dat dat wel zo is.

Vrouw 54 jaar
Het meest overtuigende effect van je behandelingen heeft betrekking tot de waarneming van mijzelf in grote groepen. Ik had mijn hele leven een 'kater' na groepsbijeenkomsten, hoewel ik graag mensen om me heen heb. Ik kon het niet laten, mezelf te vergelijken met anderen en daar per definitie 'slechter' bij uit te komen. Vaak leidde dat ertoe, dat ik me erg terugtrok. Dat had niet zelden een nare nasmaak. Na een van de eerste behandelingen zat ik in een bijscholing met collegae en voelde een zo diepe rust en blijdschap, dat ik het bijna niet kon geloven. Er leek wel een enorme spanning van me te zijn afgevallen. Ik zag mezelf als gelijkwaardig en genoot van de inbreng van anderen en - zowaar - ook van mezelf. Wat ik zo bijzonder vind is, dat ik me met dit probleem vaak had bezig gehouden en verschillende methodes op los had gelaten om ervan af te komen en deze puur energetische behandeling maakte het verschil. De ontspanning in groepen is trouwens nog steeds bij me en ik ben er steeds weer oprecht blij om.

Vrouw 45 jaar
Jouw behandeling heeft er voor gezorgd dat ik mijn diabetes onder controle heb kunnen krijgen en daardoor minder vermoeid ben. Ook kan ik mezelf beter focussen en komen sommige dingen niet meer ongecensureerd binnen, kan ik me beter afsluiten en hoef ik niets meer met de last van een ander! Ook heb ik meer energie gekregen zodat ik weer door kan! Dankjewel!
Ik beveel je ook graag aan bij mijn klanten en wil je dan ook vragen om brochures hier in de zaak neer te leggen, zodat ik iets mee kan geven!

Vrouw ca. 30 jaar
Mijn enthousiasme voor zaken is onverminderd. Ik denk in algemene zin dat ik me steviger voel. En meer rust over me voel. 
Geen idee wat door wat komt. Ik ben in dezelfde periode weer gestart met onder andere Reiki (…). Alles bij elkaar denk ik dat toeval niet bestaat. Het was "tijd" om reflextherapie te gaan doen. Tegelijk met alle andere zaken die in beweging "moesten" komen. Ik ben heel blij mee dat ik dit zo heb gedaan. De ervaring op je behandeltafel en wat ik daar voelde gebeuren vond ik ongekend.

Vrouw ca. 45
Op advies van Arjen Volkers, Osteopaat ben ik terecht gekomen bij Maja. Arjen vond het opmerkelijk dat mijn lichaam direct reageerde op zijn handelingen; daar waar hij bij anderen 15 minuten nodig heeft, waren dat bij mij 15 seconden. Maja heeft binnen 3 sessies deze grenzeloze openheid van lichaam en geest weten af te sluiten. Tijdens de intake is gesproken over allerlei mankementen waar ik tegenaan liep, zowel lichamelijk als geestelijk. Het is zo bijzonder om te merken dat niet alleen de geestelijke maar ook de lichamelijke werking van mijn lichaam door haar behandelingen zijn verbeterd cq opgelost. - Het constante gevoel van persoonlijk aangevallen voelen; het niet goed genoeg doen is verdwenen!
- Ik heb rust gekregen; ben van een direct aanpakker een overdenker geworden. Ik zie nog steeds alles om me heen; ik kan nu kiezen wat ik ermee wil
- Migraine is verdwenen. Nog wel eens hoofdpijn maar die is anders en ik kan oorzaak aanwijzen (veelal zelf aangeprate spanningen)
- Menstruatie is ruim een half jaar regelmatig en genormaliseerd geweest (inmiddels een paar maanden zonder; overgang?)
- Osteopaat ervaart nog steeds een bepaalde mate van "afgeschermde" organen.

Vrouw 54 jaar
Het belangrijkste wat ik merkte was dat ik me zo opgeruimd voelde: echt ook letterlijk in mijn lichaam. Het contact met mijn moeder werd ook lichter voor me: ik kon beter mijn grenzen aangeven, maar zonder het nadrukkelijk te moeten doen. Eind september kwam ik in een crisis terecht doordat mijn deelname aan de meditatiegroep ter discussie werd gesteld ( niet door mij maar de leider ) deze crisis heeft bij mij geleid tot een besluit tot stoppen met de groep, en bracht een totaal nieuwe stroom bij mij teweeg over mijn keuzes voor de toekomst. Dit heeft te maken met werk, maar ook met persoonlijke ontwikkeling. 
Ik ben beter in balans, hak met meer overtuiging knopen door , en volg mijn eigen intuïtie. Valt denk ik ook samen met de overgang die ten einde komt, en mijn leeftijd maar ik vind dit opvallend. Dat is eigenlijk het belangrijkste voor me.

Vrouw ca. 40 en kind 5
Over onze zoon en mezelf kan ik aangeven dat het nu zeker beter met ons gaat en dat ik er ook in geloof dat jouw behandelingen daar aan hebben bijgedragen. Tegelijk vind ik het lastig om dit goed te verwoorden en weet ik ook niet precies hoe de link ligt. Zeker omdat we met meer zaken bezig zijn geweest en het dus lastig is om de effecten –die er wel degelijk zijn- aan één ding toe te schrijven. Ik heb in ieder geval genoten van jouw behandelingen. Ik vond het elke keer weer vreemd om op de behandeltafel te ervaren dat er van alles in mijn lijf gebeurde. Bijzonder vond ik het hoe duidelijk het tijdens de behandelingen was wat er nodig was. De rust die ik na afloop van een behandeling in mijn lijf voelde was heerlijk. Hoewel ik dus niet weet hoeveel door jouw behandelingen komt en hoeveel door andere invloeden: ik heb duidelijk meer rust in mijn lijf en sta ik steviger in mijn schoenen. Onze zoon is op dit moment veel vrolijker, durft meer en loopt minder op zijn tenen. Het afgelopen half jaar heeft hij het echter wel erg lastig gehad en ben ik met meerdere dingen bezig geweest (o.a. boekjes over hoog sensitiviteit, afbakening van zijn plek en de mijne en massage), dus ook voor hem is het erg moeilijk om te duiden wat waar mee te maken heeft. Hij ging in ieder geval met plezier “naar die mevrouw die met zijn arm kletst”.Samengevat geloof ik zeer zeker in wat je doet. Mijn gevoel is –zoals je het zelf ook zo mooi zegt- dat onze fundering weer goed is gemaakt en dat we daar nu verder op zijn gaan bouwen.

Vrouw ca. 35 jaar
Uiteindelijk is het belangrijkste effect wat ik heb gemerkt; meer rust… Mijn ervaring is dat tijdens de behandeling, die overigens niet uit te leggen valt, je iets ondergaat en daar al rustig van word, dit ervaarde ik bij mijzelf maar zeker ook bij de kinderen. Ik vond het een prettige behandeling, je ligt lekker met je kleding aan, en jij geeft vertrouwen, dus je ondergaat “het” makkelijk. Na de behandeling komt er vaak een opleving van dat wat er eigenlijk dwars zit, dus het wordt vaak nog erger of meer, dit merkte ik in mijn eigen lichaam en kon er toen al om lachen maar toen ik het zowel bij de kinderen en mijn man zag, heb ik vaak stiekem gelachen….
Na verloop van tijd gaat deze storm liggen en ontstaat er een rust, stilte in je lichaam. Dit gun ik iedereen. Vandaar ook dat zowel ik als mijn hele gezin en familie bij jou de behandelingen ondergaan. Zelf ben ik na ruim een half jaar nog eens terug geweest om de laatste puntjes op de i te zetten, ik ben benieuwd hoe de ervaring van de rest gaat worden.

Vrouw ca. 50 jaar 
Na de behandelingen bij jou gaat het een stuk beter met mij. 
In mijn hoofd is het een heel stuk rustiger en leger geworden en ook de emoties bij bepaalde gebeurtenissen zijn beter onder controle te houden.
Het auto rijden gaat nu gelukkig zonder problemen. 
Dit zijn allemaal punten die een bepaalde druk gaven.
Het was prettig om bij je in behandeling te zijn en voel mij nu een stuk beter en rustiger.

In het algemeen gaat het goed met mij en ben het werk aan het opbouwen naar volledig aantal uren.

Vrouw ca. 65
Ik kan zeggen dat ik een heel positief gevoel heb over de behandelingen bij jou. Het was ronduit fijn even te mogen genieten van jouw intense aandacht en betrokkenheid.
Vooral na de laatste keer merkte ik dat ik steviger in mijn vel zat en me weerbaarder begon te voelen. (…)
Met het slapen blijft het helaas wisselend. Als ik een paar dagen voor mijn doen lang en goed geslapen heb volgt er onherroepelijk een nacht van eindeloos wakker liggen. Ik vrees dat dit probleem bij mij onoplosbaar is. 
Dat neemt niet weg dat ik het gevoel heb dat er zelfs onder dit wakker liggen nu een sterkere basis ligt dan tot nu toe het geval is geweest.

Vrouw ca. 50 jaar
Na mijn eerste sessie bij Maja voelde ik me meteen een ander mens. Ik voelde me stabieler in het leven staan en ik werd niet meer geregeerd door mijn emoties. Uiteraard voelde ik wel mijn emoties maar ze brachten me niet meer zo uit balans zoals voorheen het geval was. 
Ik ben iemand die veel ‘MOET’ van zichzelf. Als er bezoek komt dan MOET ik het gezellig maken; het bezoek MOET het naar hun zin hebben en daar MOET ik voor zorgen. Ik zat als het waren altijd ‘hoog’ in mijn lichaam van alles te MOETEN en na de eerste sessie voelde ik veel minder MOETEN. Als er bezoek kwam dan kon ik gewoon ‘zijn’; zijn wie ik ben zonder te MOETEN. En als het bezoek naar huis ging, dan was ik energetisch niet leeg maar had ik nog steeds energie over. 
Normaliter zou ik na een avond met vrienden niet kunnen inslapen; ik herhaalde dan hele gesprekken in mijn hoofd waardoor ik pas na uren in slaap viel. Nu niet meer. Ik kan bij mezelf blijven en als het bezoek weg is, kan ik heerlijk gaan slapen. Ik pieker veel minder en kan meer ‘in het moment’ leven en dat geeft rust en stabiliteit.
Dit gebeurde allemaal terwijl ik eigenlijk bij Maja kwam ivm slaapproblemen. Ik sliep moeilijk in en ik sliep niet door en ik had een enorme angst ontwikkeld om naar bed te gaan en niet te kunnen slapen. Nu slaap ik een stuk beter. Ik voel nog wel angst om naar bed te gaan en niet te kunnen slapen maar de angst overheerst niet meer. Als ik niet kan slapen, span ik mijn spieren niet meer aan waardoor ik toch rust. Het hele slaapgebeuren is sterk verbeterd sinds ik bij Maja ben geweest en daarnaast voel ik me een gelukkiger mens. Mijn levenskwaliteit ligt nu een stuk hoger en daar ben ik super blij mee. Ongelooflijk wat 2 sessies teweeg kunnen brengen...

Vrouw ca. 45
Na de behandeling van de primaire reflexen heb ik minder last van 'malen'. Ik kan tussen de oren nog steeds behoorlijk bezig zijn met zaken, maar wind me minder op en het is niet meer een continu gebeuren. Daarnaast heb ik veel minder vaak hoofdpijn. En tenslotte ervaar ik geen enorme drempel meer bij het telefoneren. Doe het nu gewoon, zonder er lang tegenaan te hikken. 
Dat zijn de zaken die mij zelf opvallen, heeeeel erg fijn!!

Man ca. 45
Meer innerlijke ruimte......

Vrouw ca. 45
Ik kan nu echt verwoorden wat ik denk in woorden op papier of computer. Dat ging eerst echt niet (ik wijt het aan mijn enorme beelddenken...). Blokkeren, teveel woorden in mijn hoofd om geordend en woord voor woord, grammaticaal goed en uitgedrukt in wie ik ben, in een zin te krijgen, zeg maar.
Het geeft een heerlijk vrij gevoel om dit nu te kunnen :-)).

Vrouw ca. 40
Afgezien van andere dingen die ik gedaan heb, zijn denk ik de voornaamste winstpunten: 
- beter "voelen". Dus niet perse me beter voelen, maar beter weten wat mijn gevoel is. 
- Hierdoor ben ik ook zelfverzekerder geworden
Dit heeft zeker niet alleen positieve gevolgen gehad. Zo "voel" ik ook mijn episodes (depressief/hypomaan) beter. Dat helpt me wel om er (nog) beter mee om te kunnen gaan, maar het gevoel zelf is natuurlijk niet altijd even prettig. 
Ook ben ik een paar vriendinnen 'kwijtgeraakt'. Ik zie het zo, dat ik ze al eerder kwijt was, maar dat ik het nu pas zo voel. 
Maar vnl. dus wel positieve gevolgen: het eerste half jaar voelde ik me echt goed. En normaal goed (niet hypomaan goed). Daarna kwam er toch weer een hypomane en daarna depressieve periode. (…) 
Aangezien ik na de eerste behandeling hypomaan werd, zou ik andere mensen met een bipolaire stoornis wel aanraden om de behandeling ism hun psychiatrisch behandelaar te doen en oppassen met triggers rondom de behandeling. Dat gezegd hebbende, vind ik het nog steeds een winstpunt dat ik nu zelfverzekerder ben en meer voel. 
Bedankt dus!

Vrouw ca. 50
De behandeling heb ik met een open mind ondergaan, zonder dat ik precies wist wat me te wachten stond.
De 3e behandeling staat me het meest bij. Hier voelde ik sensaties in mijn lichaam zoals tintelingen en alsof het lichter werd. Ik voelde letterlijk gevoelens/ reflexen vertrekken. 
Maja bevestigde dit door te benoemen wat zij voelde tijdens de behandeling.
Ik voelde me opgelucht en wat me het meest opviel was dat het onderhuidse, altijd aanwezige verdriet weg was. Ik merkte dat mijn blik helderder werd zonder die sluier en dat het rustiger werd in mijn hoofd. De stress en alertheid die ik altijd als 'normaal' heb beschouwd, bleken een last voor mijn lijf en geest te zijn geweest. De allergieën die ik al mijn hele leven heb leken ook rustiger te worden.
Meer rust en overzicht, zonder altijd aanwezig verdriet, wat een winst. Wil niet zeggen dat opeens alles goed is. Het blijft bewust voelen en werken aan wat zich aandient, maar die primaire reflex is weg en dat maakt het leven iets gemakkelijker en veel aangenamer.

Vrouw ca. 50
Waar ik vooral wat aan heb gehad is jouw analyse van waar mijn zoektocht in relaties z'n oorsprong vindt. In mijn geval de angst die ik in de veiligheid en warmte van de baarmoeder gevoeld heb van mijn moeder dat ze me zou verliezen. Gevoelsmatig klopt dit voor me. Heb dit nog niet eerder zo van iemand terug gekregen. 
Wat je vervolgens doet is abacadabra voor me, maar omdat je ook een zekere nuchterheid en vriendelijkheid uitstraalt, geeft het me wel vertrouwen. (…)

Vrouw ca. 40
Voordat ik bij je was geweest, kon ik niet bij wat ik ècht voelde. 
Nu duurt het soms even voordat ik herken, maar ik herken het in ieder geval en kan er dan iets mee doen. Ik had er alle vertrouwen in dat je behandelingen effect zouden hebben, maar dit had ik niet verwacht. Het voelt alsof er een laag van me is afgepeld en ik nog dichter bij mezelf ben gekomen. Dank je wel.

Jongen ca. 8
Moeder: de veranderingen die ik merk aan onze zoon is dat zijn concentratie beter is. Ook is hij motorisch vooruit gegaan en vindt hij zelf dat hij sterker wordt. 
Wat het gedrag betreft zie ik weinig veranderingen. (…). Wat we wel gewonnen hebben is door alles en structuur en regelmaat dat hij geen Ritalin meer nodig heeft.

Vrouw ca. 45, Jongen 14 jaar
Na de afspraken is mijn grootste voordeel geweest dat ik niet meer bang ben voor autorijden en geen angst meer heb met vliegen. Bij mijn zoon (14 jaar) is de motoriek vooruit gegaan. Beter met hardlopen en sporten.

Jongen 7 jaar
T. wil ineens heel veel rennen. Als we ergens naar toe gaan, zegt hij. O dan ga ik wel rennend. Echt heel grappig. (Voorheen rende hij niet verder dan 20 meter.) En nu gewoon 500m. Hij is ook veel meer aan het eten. Ook een beetje meer in hoeveelheid, maar vooral meer verschillende dingen. Groente kun je nu gewoon op z'n bord leggen en dan eet hij het op... Het leukste vond ik nog dat zijn zus van 8 zei: wat eet T ineens veel. Zijn knieen doet hij automatisch nog boven tafel, maar als ik hem eraan herinner, doet hij ze ook steeds makkelijker en vaker onder tafel. Ik heb nu (nog meer dan voor de laatste keer bij jou) het gevoel dat hij zich meer vertrouwd voelt in zijn lijf. Hij heeft mij echt minder nodig. Vooral bij fysieke dingen als springen en klimmen enzo. Heel fijn en leuk om te zien!! Dank je wel!!

Meisje

Het was al weer in januari dat ik met mijn dochter bij jou was. Ik wil je laten weten dat het sindsdien heel goed gaat met haar: 

Zij is meer in balans en weer tot “leven” gekomen, heeft niet meer zo de neiging om in haar schulpje te gaan zitten en is weer aanwezig. Ook op school is dat zeer merkbaar doordat ze actief meedoet en haar gedachten niet meer zo vaak weg varen. Ook de cito laat sindsdien enorme uitschieters zien: waar ze eind vorig jaar / begin dit schooljaar aan de onderkant van de curve zat scoort zij nu aan de bovenkant en op drie onderdelen zelfs schiet ze uit de curve! Zeer bijzonder.

Jongen 11
Na een overzichtelijk aantal behandelingen bij Maja, van onze zoon van 11 jaar die last had van concentratieproblemen, forse driftbuien en matige schoolprestaties, kan ik na een paar maanden zeggen dat mijn man en ik een aantal geweldige positieve veranderingen zien. Onze zoon geeft zelf aan zich beter te kunnen concentreren en rustiger in zijn hoofd te zijn. Zijn eerste rapport heeft een forse vooruitgang laten zien, hij heeft sinds de behandeling geen driftbuien meer gehad en wat ook opvalt is dat hij veel meer speelafspraken heeft en kinderfeestjes. Kortom wij zijn heel gelukkig met dit resultaat en raden iedereen aan deze behandeling een kans te geven. Onze zoon heeft de behandeling zelf niet als belastend ervaren. 

Meisje 11
Na een bezoek aan de mesoloog (E.Pleijnaer) werd ik door verwezen. Toen ik bij u kwam had ik verschillende klachten. Mijn klachten waren, slecht inslapen, dromen overdag, en buikpijn. Moeilijk kunnen eten over de hele dag. Het slecht inslapen is mede door u behandeling goed gekomen. Voor ik ga slapen neem ik een glaasje water en dat helpt. Het dromen overdag is over. Ik mis niet veel meer op school hierdoor. Ik kan het soms niet geloven maar de buikpijn is helemaal weg. In het verleden heb ik veel clysma’s gehad en ook al wist ik dat u me geen pijn ging doen, toch was ik in het begin wel zenuwachtig. Alleen ontbijten is soms nog wat lastig maar met yoghurt en fruit lukt het aardig. Eten later op de dag gaat prima. Mijn ouders merken een duidelijk verschil. Ik heb weer energie en die heb ik nodig om dagelijks alle dingen te kunnen doen. Het is fijn om geen pijn meer te hebben. Bedankt voor de behandeling, ik had niet gedacht dat er iemand was die me nog beter kon maken.

Man 19
Ondanks mijn sceptische blik, op reflextherapie, ben ik er toch heen gegaan en het heeft me zeker geholpen. Door de reflextherapie sta ik nu met een gezonde spanning voor een groep te presenteren en te praten, terwijl ik eerst erg last had van faalangst. Ook heb ik een betere concentratie gekregen, wat zich uit in het langer aan huiswerk kunnen werken. Ik heb ook minder last van mijn dyslexie, dit merk ik dan vooral tijdens het lezen van teksten, dan heb ik geen vergroting meer nodig om de zinnen te lezen zoals ze er staan, hiervoor las ik zinnen door elkaar heen. Ik ben dan ook erg tevreden met de therapie!

Vrouw, 38 jaar
Voordat Maja mij behandeld heeft, kon ik nog weleens letterlijk overmand worden door mijn emoties en erg gevoelig zijn voor bepaalde situaties of personen. Na haar behandelingen zijn de emoties er nog, maar veel minder sterk en van veel kortere duur. Ik kan makkelijker afstand van ze nemen. Ook ontdek ik tot mijn blije verrassing dat bepaalde gevoeligheden minder spelen en kan ik meer en meer mijn eigen pad bewandelen zonder me af te vragen wat anderen ervan vinden. Ik voel me meer en meer in m’n eigen kracht staan. Ik ben erg onder de indruk van het effect van het behandelen van primaire reflexen!

Vrouw 57,
Hierbij mijn ervaringen van jouw behandeling. Ik wil je nogmaals bedanken voor je liefdevolle aandacht. Ik voel me echt heel erg goed. Mijn hele leven had ik al periodes gekend waarin ik me depressief en angstig voelde en mezelf behoorlijk onderuit kon halen. Telkens krabbelde ik dan weer uit deze negatieve spiraal. Ik kan wel zeggen dat ik een lange weg achter de rug had waarin ik hard gewerkt had aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik dacht dan ook dat ik deze periodes achter me had gelaten. Echter, door verscheidene omstandigheden was ik in een burnout terechtgekomen. Ik was weer in mijn oude patroon vervallen, wat inhield dat ik een laag zelfbeeld had en kampte met chronische gespannenheid en angsten. Het gevoel was echter heftiger dan ooit. Ik kampte ook met slaapproblemen, en had constant het gevoel dat ik gek zou worden van de spanning. Via de mesoloog kwam ik bij Maja terecht. Ze constateerde dat 7 van de 9 reflexen verstoord waren. Aanvankelijk merkte ik niet zo veel van de behandelingen, maar ik had er wel alle vertrouwen in. Dit had ook in hoge mate te maken met de persoon die Maja is. Ze is een no nonsense mens en er is niets zweverigs aan haar. Iedere keer toonde ze haar warmte en betrokkenheid. Bijna aan het eind van het behandelingstraject merkte ik opeens een behoorlijke verandering in mezelf. Het chronisch gespannen gevoel was verdwenen en ik voelde me rustiger dan voorheen. Ik sliep weer beter en voelde me weer helder en in mezelf thuiskomen. Het is inmiddels een half jaar geleden sinds mijn eerste behandeling en ik voel me nog steeds erg goed. Ik ben in balans, en kan weer van het leven genieten. Ik accepteer mezelf en kan beter dan ooit relativeren en met tegenslagen omgaan. Bovendien kan ik beter dealen met de omstandigheden in mijn leven die tot mijn burnout hadden geleid. Ik kan zeggen dat ik eindelijk mezelf kan zijn en Ik ben blij met de kleinste dingen. Ik weet zeker dat de behandeling bij Maja daar een belangrijke rol in heeft gespeeld.

Vrouw 34, jongen 2, jongen 4
Vooral de ontspanning en rust in de spieren van mijn hoofd en nek zijn een opvallend verschil. Het heeft zo veel jaren muurvast gezeten zonder dat ik het wist, maar nu heb ik het gevoel dat er zo’n openheid en rust is daar. Zelfs als ik een dag achter de computer zit en ik normaliter ontzettend vast zou zitten in nek/hoofd, blijft de ontspanning bestaan. Deze positieve reactie was meteen de dag na de laatste sessie. Verder ben ik minder angstig en heb ik een groter vertrouwen dat de dingen wel goed komen. Ik durf te stellen dat er een basale verandering is in perceptie van alles wat op mijn pad komt. Verder ben ik veel beter geaard en voel ik mijn lichaam veel bewuster. Doordat mijn lichaam in zijn algemeenheid minder gespannen is, voel ik nu sterker en duidelijker allerlei spanningen gedurende de dag en kan ik er snel op reageren. Onze gesprekken en jouw methode hebben me de ogen geopend voor de subtiele energieën die ik ervaar. Ik accepteer mijn gevoeligheid meer en druk gevoelens minder snel weg. Ook de thema’s die naar boven kwamen gedurende behandeling hebben veel gedachten een plaats gegeven. Ik voelde me veilig bij je, ook in mijn vroege zwangerschap en ben erg benieuwd hoe ik me voel als de nare zwangerschapshormonen mijn lijf uit zijn. Omdat ik zulke goede resultaten had, wilde ik mijn kinderen ook een frisse start geven. Ze slapen allebei rustiger en ook het knarsetanden tijdens het slapen is helemaal voorbij. Mijn jongste zoon (2 jaar) beweegt soepeler (minder die rare zijwaartse gooi van zijn benen/heupen als hij rent). Verder vind ik het lastig om in te schatten wat er allemaal veranderd is als gevolg van de behandeling, want zulke jonge kinderen zijn nooit constant in hun gedrag.

Meisje, 12
Moeder: Ik heb het regelmatig over je. Iedereen die het maar horen wil vertel ik over je behandeling. Tijdens de eerste sessie zei ik met een gekke bek: ik krijg een heel ander kind. Nu kan ik zeggen dat dat bijna zo is. Er is veel veranderd. Als ik het aan A (dochter, red.) vraag dan zegt ze dat ze rustiger in haar hoofd is geworden. Wij zien echter nog heel veel meer. A is veel rustiger. Is minder snel boos en als ze boos is is ze goed te corrigeren en is de boosheid snel weer over. Stampvoetend weglopen is niet meer gebeurd. Ze schiet veel minder snel in de verdediging. Een veel gehoorde kreet van A was: ja, maar. Dit horen we nu nog maar zelden. Ze is veel socialer. Speelt vaak met vriendinnen, vraagt dit ook zelf aan haar vriendinnen. Wat voorheen niet zo was. Vertelt thuis veel meer over hoe het op school was en dit vertelt ze vaak ook spontaan. Ze oogt veel minder down, is vrolijker en enthousiaster. A was een grote sloddervos, nu ruimt gooit ze niet meer alles van zich af als ze thuis komt maar hangt gewoon haar jas op de kapstok. Spontaan. En ook op ander vlak ruimt ze op, of als wij haar vragen of ze iets wil doen dan doet ze dat over het algemeen zonder veel commentaar. Mijn ouders zien het ook en zeggen ook dat ze veel toegankelijker is en socialer. Kwam ze eerder op bezoek, vloog ze naar de computer. Nu komt ze erbij zitten, kletst gezellig mee en als ze er klaar mee is gaat ze naar de computer. De juf op school geeft ook aan dat het heel goed gaat. Het rekenen zien we nog geen hele grote vorderingen in, toch heb ik wel het gevoel dat het haar wat minder moeilijk af gaat. Al met al een heel verhaal. En ik zal vast nog wel wat vergeten. Wij zijn erg tevreden over het resultaat. Hadden we dit maar jaren eerder gedaan.

Vrouw, 20,
Als twintigjarige merkte ik dat het leven mij veel kostte. Ik was altijd bezig en hield van mensen, dingen doen en organiseren en voor mensen zorgen. Maar het kostte mij zoveel! Ik ging op zoek naar een oplossing en kwam bij Maja terecht. Al eerder had ik gelezen over primaire reflexen en in mijn dagelijks leven als juffrouw weleens geprobeerd toe te passen. Na twee sessies was Maja met mij klaar en het resultaat was overweldigend. Buitenstaanders hebben het niet gemerkt, maar ik ben zoveel makkelijker voor mezelf geworden. Ik piekerde niet meer zoveel, hield eindelijk weer van ’gezellig’ koffiedrinken, was in staat spontaan bij een vriendin op de stoep te staan. Ik kan veel beter tegen de ’herrie’ die de kindertjes in mijn klas in enthousiaste situaties maken. Kortom: ik ben mezelf geworden. Niet dat ik het gevoel had daarvoor dat ik niet mezelf was, maar nu ben ik meer mezelf geworden. Ik hield en houd van mensen, maar ik had het gevoel dat het niet lukte: contact maken, praten enz. enz. Nu kan het! Ook kan ik veel meer aan en heb stukken meer energie. De onrust, zoals de avond daarvoor overdenken per minuut wat ik de volgende dag zou kunnen doen, om zoveel mogelijk nuttig bezig te zijn, elke morgen een uur eerder uit mijn bed om nog even iets voor mijn opleiding te doen, is weg! Er is een basis van rust gekomen, waar ik met volle teugen van geniet. Maja, hartelijk bedankt!

Man, 20
Moeder: wat mij is opgevallen is dat T socialer is geworden bv. als we op visite gaan dat hij dus ook meepraat wat in verleden niet gebeurde. Hij is ook wat zelfverzekerder geworden kan beter onder woorden brengen wat hij bedoelt. Is vrolijker en minder ongeduldig hij werkt sinds kort op de arbeidsmarkt als bakker nog wel op dagbesteding, maar hoopt dat het in de toekomst betaald werk wordt. In het begin was hij daar wel onzeker maar gaat steeds beter. Zijn eigen ervaring is dat hij beter kan onthouden en zich gewoon lekker voelt en zegt dan zo die Maja heeft wel veel voor mij gedaan mam. Het is een totaal andere T geworden, heb nu het gevoel dat ik mijn zoon terug heb.

Vrouw 59
Ik merkte al na de eerste keer dat het ”moeten” voor mij veranderde in ”mogen”. Dat gevoel is gebleven tot nu toe. De relatie tussen moeder en dochter is hierdoor veranderd in positieve zin. We voelen niet meer alles van elkaar en gaan hierdoor veel ontspannener met elkaar om. Ik merk, dat ik veel beter in staat ben om processen en problemen, die bij de ander horen ook daar te laten. Hierdoor ben ik in staat om goed naar de ander te luisteren en niet zo emotioneel meegezogen te worden. Ik vind het heel bijzonder, dat ik hierdoor heel anders naar mezelf ben gaan kijken. Ik hoef me niet meer te verdedigen als mensen om me heen ongevraagd met goedbedoelde adviezen en oplossingen aan komen dragen. Daar heb ik dan ook nauwelijks last meer van. Ik accepteer de situatie gemakkelijker en ben daarin veel flexibeler geworden.

Jongen 6, jongen 10
In het voorjaar van 2013 zijn wij met onze zoon van 6 in de praktijk voor Primaire Reflexen terecht gekomen van Maja Elsten. Onze jongste zoon van 6 jaar was erg onrustig en had motorisch een flinke achterstand. Na diverse sessies zagen we onze zoon zienderogen veranderen. Hij werd rustiger, gezeglijker en ook motorisch maakte hij grote sprongen. Opeens lukte fietsen wel en zijn de zwemlessen inmiddels herstart. Ook dat gaat nu veel beter. Ook op school werd opgemerkt dat hij positief veranderde. Opeens lukte dingen wel, zo kreeg hij ook langzaam zijn zelfvertrouwen weer terug. Omdat onze ervaringen zo positief waren hebben wij ook onze oudste zoon meegenomen naar Maja. Hij had voornamelijk moeite met inslapen. Na twee sessies is hij nu veel energieker en slaapt nu gemakkelijk in. Wij zijn erg blij dat we met Maja in contact zijn gekomen en zouden willen dat er veel meer aandacht zou komen voor primaire refelexen.

Man 45, vrouw 41, jongen 11
Wat mij is opgevallen is dat we alle drie meer ontspannen in het leven staan en daardoor lijkt het leven ook net iets makkelijker te verlopen. Bij mijn man uit het meer ontspannen zijn bv in weer grapjes maken met de kinderen. Zijn lichaam en gedrag oogt meer ontspannen (heel toevallig vertelden mijn ouders een paar weken geleden dat ze mijn man veel meer ontspannen vonden). Hij is meer open geworden en vertelt het eerder als er iets aan de hand is. Bij onze zoon zie ik dat hij makkelijker is geworden in contact maken en met andere kinderen. Hij kijkt ons nu ook aan als we met hem in gesprek zijn. Er zit minder spanning in zijn lijf. Het inslapen is verbeterd. Bij mezelf zie ik vooral dat ik meer aanwezig in mijn lijf ben. Doordat ik meer aanwezig ben word ik door anderen gezien en dat vergemakkelijkt weer het contact. Ik kan ook meer de boel de boel laten. Als het bijvoorbeeld vandaag niet lukt dan een andere keer op een moment dat de energie beter voelt om iets op te pakken. Omdat ik de nu minder stress ervaar dat persé iets af moet zie ik ook sneller alternatieven. Over het algemeen heb ik meer energie en ben ik ondernemender geworden.

Vrouw 28,
Omdat ik al jaren last heb van spanning in mijn lichaam, dat zich op vele verschillende fysieke manieren uit, ben ik terecht gekomen bij primaire reflextherapie. De haptonoom waar ik op dat moment bij liep vond mijn lichaamsspanning zo hoog dat ze me eigenlijk adviseerde om een voorzichtige dosis antidepressiva te gaan nemen om mijn spanning te doorbreken. Met die oplossing had ik veel moeite en ik zocht het liever in een natuurlijke behandelmethode waarbij mijn eigen lichaam het zelf op kan lossen. Er bleken 5 reflexen te storen. Volgens mij ben ik een lastige klant, want nadat de 5 reflexen behandeld waren en de laatste stressrelease behandeling geweest was, ging het een tijd goed, maar al gauw kwam er toch spanning terug. Reactieve spieren en uiteindelijk ook teruggekeerde storende reflexen. Ik ben uiteindelijk twee keer extra terug geweest en Maja heeft vele malen op afstand gekeken wat ze voor mij kon doen. Tussen de verschillende behandelingen door heb ik veel effect gemerkt. Elke keer als Maja iets deed merkte ik een verandering in mijn lichaam. Over het algemeen was dit een positieve verandering. Op dit moment kan ik zeggen dat er veel onrust weg is. Ik ben er nog niet, maar mijn hoofd is veel rustiger. Waar ik mezelf eerst echt gek kon maken en door kon draaien, blijf ik nu rustig. Ik voel nog wel spanning in mijn lijf en vind het nog lastig om verbinding te voelen, maar doordat mijn hoofd rustiger is, is er ook veel spanning uit mijn lijf weg. Eén van de grootste verdiensten voor mij is dat mijn overmatige transpireren heel veel minder is geworden. Ik heb eigenlijk nooit meer natte oksels, hoogstens een beetje klam en dat is na 12 jaar heel veel zweten echt ontzettend fijn. Ook is mijn snelle hartslag sterk verminderd. In de sportschool zat mijn hartslag eerst standaard rond de 190, nu is dat rond de 170. Dit is voor mijzelf een hele geruststelling. Ik merk dat ik meer energie heb om erop uit te trekken en ondanks dat ik nu veel meer doe dan dat ik vroeger aan kon, blijf ik energieker dan voorheen. De behandeling is voor mij een grote stap in de goede richting geweest en ik hoop dat ik die richting op blijf gaan. Gelukkig kan ik anders altijd bij Maja terecht!

Vrouw 37
Wat betreft het overgevoelig zijn voor geluiden kan ik zeggen dat ik dit veel minder ben. Ik kan weer op zijn tijd muziek om me heen verdragen als ik aan het werk ben. En ik hoef bijna nooit meer met oordopjes te slapen. Ik heb bijna geen last meer van een unheimisch gevoel, waar ook nooit een aanwijsbare reden voor was. Verder gaat het tegenwoordig meer geleidelijk aan voordat ik mijn grens bereik, bijv drukke kinderen. Waardoor ik tijdig kan ingrijpen zonder boos te worden.

Ineke 45 jaar Amsterdam
Ik heb allerlei therapieën gehad: bij een psycholoog, lichaamsgerichte psychotherapie en nog meer. Daardoor ben ik heel bewust geworden over mijn gedrag. Toch bleef het glas half leeg en koos ik voor overleven in plaats van leven. Ik viel constant terug in oude patronen en gedragingen. Ik wilde veranderen maar iets in mij hield dat tegen, altijd weer. Door de behandelingen bij Maja zijn mijn primaire reflexen heel veel minder en soms helemaal weg. Ik sta weer open voor liefde en heb ’t naar mijn zin, ik kan weer genieten. Er is meer rust in mijn hoofd gekomen, waardoor ik weer ruimte heb om mijzelf verder te ontwikkelen. Ook zijn mijn lichamelijke klachten weg. Ik heb geen rugpijn meer of spanning op schouders en nek. En mijn eetpatroon is normaal geworden. De spanning die ik vooraf altijd had als ik naar een therapie ging is bij de behandeling van Maja niet aanwezig. Je ligt op de bank en zij doet het werk, het voelt prettig en is rustig. Ik zou het iedereen aanbevelen! 

Vrouw, 47
Het effect op de behandeling bij mij is, dat ik weer via mijn buik kan ademen, dat ik rustiger slaap en meer energie heb.

Zusjes 1,5 en 6 jaar
K slaapt sinds de behandelingen door zonder homeopatische middelen, eczeem lijkt stuk minder en van een op andere dag praat ze en kent heel veel woorden. T lijkt minder angstig, schreef van een op andere dag niet meer in spiegelschrift en is wat rustiger, zelfverzekerder. 

Vrouw 35,  
Vooral na de laatste behandeling voel ik me helder en ”grounded”. Mijn hoofdpijn is helemaal weg, ik voel me meer zelfverzekerd. Ik heb ook het gevoel dat ik dingen minder onhandig doe. Ik voel me ook meer verbonden met bepaalde mensen. Ik heb ook informatie gekregen (ivm lichaam, geest en familie) dat voor mijn gevoel helemaal klopt. Ik heb ook het gevoel dat ik steviger op mijn voeten sta. Vrouw 40, jongen 6 Ik ben bij Maja geweest met mijn zoon van zes jaar oud. In principe kwam ik alleen voor hem, maar ben uiteindelijk zelf ook behandeld gezien ik zelf ook een aantal disbalansen had. Mijn zoon kampte met de volgende klachten: Faalangst en andere angsten, woede aanvallen en boosheid, allergieën, autistische en adhd achtige trekjes, trage ontwikkeling, wit zien met zwarte kringen onder zijn ogen, altijd verkouden. Er bleken vijf reflexen uit balans te zijn. Na de eerste behandeling van Maja namen de klachten tijdelijk toe. Tussen mij en mijn zoon botste het enorm. Na de tweede behandeling werd hij rustiger en toegankelijker. Uiteindelijk heeft mijn zoon drie behandelingen gehad. Nu, een aantal weken later, zie ik verschil. Hij is rustiger, toegankelijker, liefdevoller en heeft meer lef gekregen. Zijn ’pieken’ en ’dalen’ zijn gematigder en hij is opgewekter. Overigens stond ik verbaasd van het feit dat hij de behandelingen als een mak schaap onderging. De eerste keer heeft hij bijna anderhalf uur stil gelegen op de behandeltafel. Dat heb ik nog nooit met hem meegemaakt! Ikzelf kampte met klachten als vermoeidheid, burnoutklachten, boosheid, frustratie, depressieve gevoelens, buikklachten en jeuk op de huid. Ook ik ervoer na de eerste behandeling een lichte toename van de klachten. Na de tweede en derde behandeling echter namen de klachten af. Ik merk nu dat ook mijn diepe dalen weg zijn, ik heb zelfs af en toe weer een geluksgevoel wat ik al jaren niet meer had gehad en ervaar veel meer fijne emoties. Alsof ik daarvoor afgestompt was. Verder heb ik meer overzicht in mijn hoofd, het voelt opgeruimder. Ook de band met mijn zoon is verbeterd. We kunnen nu knuffelen met elkaar, hij is toegankelijk naar mij, een enorm positief effect van de behandeling en misschien wel het meest waardevolle! Maja is een warme, bekwame en zeer gedreven therapeute waar je je direct op je gemak voelt. Ook is zij enorm betrokken bij haar cliënten. Dit blijkt uit alles! Dankjewel lieve maja voor je behandelingen en hulp!

Vrouw, 42
Het belangrijkste wat ik na de behandelingen heb waargenomen is dat mijn ’vuur’ weer terug is. Daardoor kan ik me goed afsluiten voor de invloeden van buitenaf terwijl ik het nog wel kan waarnemen als ik daar zin in heb. Ik voel me dus veel sterker. En het is een zegen dat het weer rustig is in mijn hoofd. Heel af en toe komt het nog terug maar dan ga ik in de tuin werken of doe ik aan yoga. Dan kan ik beter aarden en keert de rust meteen weer terug. Ik ben weer langzaam in staat om te functioneren in de maatschappij zonder last te hebben van de overvloed aan zintuigelijke prikkelingen.

Jongen, 7
Wat ons vooral opvalt is dat L. veel sneller uit zijn boze buien te krijgen is en hij accepteert ook sneller iets als we iets aan hem vragen. Voorheen werd hij dan heel boos of erg verdrietig als iets niet ging zoals hij dat wilde, nu sputtert hij wel tegen maar doet dan toch wat wij willen. Op school gaat het iets beter met zijn concentratie maar hij blijft wel een jongetje dat geregeld bij de les geroepen moet worden. Zijn juf van vorig jaar ziet aan zijn gezicht wel dat hij veel ontspannener op het plein rond loopt. Ook een moeder die hem al heel lang niet gezien had vroeg aan mij wat we met hem hadden gedaan, en dat vroeg omdat hij zo relaxed overkwam en voorheen was dat in haar ogen niet het geval.

Meisje, 16
Moeder: mijn oudste dochter I. is er echt van opgeknapt en kan beter functioneren in de maatschappij. Kan het beter aan en is sterker en handiger geworden. Communiceert beter en durft meer. Ze staat er meer en zegt zelf : ”dat ze gezien wordt nu”. Ze heeft ook meer contacten met vrienden en gaat nu sneller leuke dingen doen en spreekt gauwer af met haar vrienden. Eerst zat ze altijd thuis was te moe om af te spreken en zat vol stress en de druk van school en huiswerk kon ze eigenlijk niet aan. Ze was eerst heel streng, perfectionistisch voor zichzelf en legde de lat voor zichzelf dus heel hoog. I. kon vanaf kinds af aan nooit of nauwelijks in slaap komen. Ze had veel angsten. Nu slaapt ze goed en heeft meer regelmaat en kan beter omgaan met de tijd. Tijdsbesef had ze nooit. Slapen is nu fijn en leuker geworden. Geen angstige dromen meer.

Man, 48
Sinds mijn laatste behandeling is er veel veranderd in mijn leven. Vooral als het gaat over mijn verslavingen, die niet meer zo automatisch gaan als voorheen. Vaak als de gedachte komt zegt mijn gevoel nee, geen zin. Heel subtiel! 

Vrouw, 34 
Wat mij is opgevallen is dat het lijkt of de schimmelnagels die ik al zo’n 6 jaar heb, verdwijnen. Ik juich nog niet te vroeg want het is nog zichtbaar, de nagel moet misschien nog uitgroeien, maar het onderste deel van de nagel ziet er gezonder uit. 

<…> Op het moment zit ik best wel goed in mijn vel. We zitten namelijk best in een hectische tijd, waarin we een aantal grote beslissingen moeten nemen, ik houd met daarin goed staande en slaap er niet minder om, dat is plezierig.

Vrouw, 63

De belangrijkste effecten van de behandeling zijn dat ik goed in balans ben, weet wat ik wil en mijn intuitie is enorm toegenomen. 

Vrouw 63

Lezen van Teletekst op de T.V. gaat nog steeds goed (kon ik niet meer). Ik heb meer zin om wat te ondernemen. Plas ophouden lukt wel iets beter, ik moet wat vaker naar het toilet en dan gaat het wel aardig goed. Lopen met rollator kan ik een heel stuk, we zijn met vakantie naar Oostenrijk geweest (zonder rolstoel), maar met rollator en stok wat een verademing als je dat weer kunt en durft en dat in de bergen. Thuis loop ik zonder ook wel naar de straat, en soms ook op straat als het rustig is op zaterdag en zondag. Als het zo blijft ben ik tevreden en blij dat ik bij jouw ben geweest. 

Vrouw, 40

Ik vond de behandeling bij je prettig. Het is sowieso heerlijk om af en toe eens gewoon te liggen en dat er dan iemand volledige aandacht voor je heeft ;-) Het is vreemd dat iemand uit je arm allerlei informatie kan halen maar alle verificatievragen klopten! Ik heb me daardoor ook in verbinding gevoeld met jou maar vooral met mezelf. Dat geeft meer rust in mijn lijf. En dat is gebleven!

Vrouw, 37

De ervaringen direct na de behandelingen vond ik geweldig, maar ook alles wat ik tijdens elke behandeling heb ervaren. Het blijft erg bijzonder hoe mijn lichaam communiceert. Zoals de vertraging in mijn lichaam waardoor ik ’amper’ vooruit kwam op de fiets of me helemaal leeg en stil voelen. Ik voel me nu veel lekkerder in mijn vel en meer tevreden met mezelf. Ik heb meer rust ondanks dat ik veel energie heb. 

Meisje, 10

De buikpijnen bij harde geluiden en schrikken zijn weg. Daar klaagt ze niet meer over.

Vrouw, 48

In het algemeen kan ik zeggen dat ik nu meer innerlijke rust ervaar en begrijp dat de oorzaken van bepaalde, zeg maar depressieve gevoelens veelal geërfd zijn van de voorouders. Vooral van mijn moeders kant. Ook heb ik weinig last meer van allerlei angsten bv angst om niet goed genoeg te zijn. Het lijkt erop dat ik steeds meer bewust mijn leven aan het creëren ben door dicht bij mijn gevoel te blijven ipv de waarnemer te zijn. Zo kan ik meer genieten van wat er is en hoef geen controle te hebben over het gebeuren. Dit klinkt tegenstrijdig, maar zo ervaar ik het. Ik durf me te laten zien precies zoals ik ben en volg meer mijn intuïtie. Ik begrijp nu dat doordat ik me nu wel goed genoeg voel zoals ik ben, ik veel minder behoefte heb aan uiterlijk vertoon bv kleding kopen. Wat ik in het verleden regelmatig deed.

Jongen 10

Moeder: Ik heb aan M gevraagd, of hij een verschil heeft gemerkt sinds hij is behandeld. Hij zei meteen met overtuiging: ”ja, ik ga nu veel gemakkelijker slapen en ik ben niet meer zo bang in het donker” Toen ik ’m vroeg of hij ook verschil heeft gevoeld over rustig/onrustig/beweeglijk, zei hij: ”van binnen is het rustiger. Niet op school, maar thuis wel”. Ik merk zelf aan hem dat hij nog steeds de beweeglijke M is, maar dat het niet meer zo oncontroleerbaar is als voorheen. De aanleiding was ooit het zwemmen. Ondertussen zwemt hij graag en met veel plezier, al blijft hij weigeren onder water te zwemmen.

Vrouw 40

Ik denk dat ik nu vooral op een soort basisniveau een diepere rust in me heb. Nog steeds kan ik heel druk zijn en doen, maar nu komt de onrust niet uit mijn diepste zelf, maar uit een andere laag, of van buiten (beetje vaag misschien). Het is alsof ik er nu meer bewust voor kan kiezen met de onrust en drukte mee te gaan, waar ik eerder geen keuze had. Dit herken ik erg uit jouw verhalen en ervaringen. Deze veranderingen zijn denk ik op een subtiele manier aanwezig in mijn leven. Sinds ik door jou ben behandeld is er veel gebeurd op emotioneel gebied. Ik kan emoties iets makkelijker laten gaan. Voor mij voelt dat als een groot verschil, al zal ik nog steeds niet overal en bij iedereen al m’n emoties laten gaan of tonen (hoeft gelukkig ook niet). Ik herken ze beter en het lukt me, mede met behulp van meditatie, ze makkelijker te benoemen en ze vervolgens ergens (een gebeurtenis bijv) aan te verbinden. Dat klinkt misschien simpel maar dat was het voor mij niet. Deze dingen zijn voor mij erg veranderd de laatste 2 jaar, en ik vermoed dat het een start heeft gekregen bij jou op de tafel. Dat was oorspronkelijk ook mijn eerste vraag aan jou: in contact komen met mijn oer-emoties. Het is net of de blokkades eraf zijn, maar ik heb natuurlijk nog steeds met mijn karakter en aangeleerde gewoontes te maken, die veranderen niet zomaar. Dus de verandering is automatisch subtiel en vooral voor jezelf en je directe omgeving zichtbaar. Ik heb nog heel vaak aan de laatste behandeling moeten denken (hormoonbalans). Daar kwam het uit op het 7e Chakra: het weten. Dit punt is een heel treffend punt in mijn leven nu, en ook in ontwikkeling. En ook hier heb ik het gevoel dat dit pas écht mogelijk werd nadat er een weg open is gesteld naar de diepe emotie-lagen in jouw behandelingen. Alles lijkt verbonden te zijn en de veranderingen die bij jou zijn ingezet hebben een subtiel en essentieel lange termijn effect. Nu ik dit zo allemaal ineens benoem en uittyp, ben ik toch behoorlijk onder de indruk van wat het heeft teweeg gebracht.

Vrouw, 45

Ik heb de behandelingen als erg plezierig ervaren. Het heeft zeker een ’boost’ gegeven aan het proces om beter mijn grenzen te voelen, dichter bij mij te kunnen blijven in contact en een stuk dichter bij mijzelf te komen. Het voelt meer in balans. Resultaat is dat ik nu voel dat mijn passie echt ligt in het geven van relatietherapie en hoe daar mijn fysieke achtergrond als bekkenfysiotherapeut in te integreren.

Vrouw, 61

Allereerst vind ik het belangrijk om te zeggen dat het gaat om jouw behandeling van primaire reflexen. Voor mij zit de essentie van de effecten in de manier waarop jij met mij bent omgegaan: open, onderzoekend, steunend, empatisch, relativerend, niet beoordelend. Het belangrijkste effect voor mij is dat ik me beter opgewassen voel tegen datgene wat het leven soms moeilijk maakt. Ik ben veel minder bang voor de dood. Ik durf mijn negatieve gevoelens er meer te laten zijn. Ik vraag me minder af waarom ik voel wat ik voel, accepteer meer dat wat ik voel er gewoon is en om een reactie vraagt, i.p.v. een analyse. Kortom ik handel meer vanuit mijn primaire ”zijn”. Dat is soms best lastig, omdat ik heel vaak een heel kort lontje heb en meteen in de hoogste versnelling ben. Maar dat toelaten betekent ook dat het snel weer voorbij gaat. Een beetje vreemd, vind ik zelf, maar het lijkt alsof mijn voeten ”kleiner” zijn geworden (waarschijnlijk minder plat); schoenen die eerst te klein leken geworden, passen mij weer. Verder vraag ik mij niet meer af wat ik met mijn leven aan moet, maar ben ik veel meer in het hier en nu. Het kuchje, wat ik een hele tijd gehad heb, is verdwenen. Er zit minder rotzooi op mijn stembanden / in mijn keel. Zingen is weer heel fijn.

T. Vink 43 jaar Culemborg

Ondanks dat ik al een lange tijd mijn ontwikkelingen ben aangegaan met behulp van coach, reiki, regressie, kinesiologie, mesologie, osteopatie en zelf een energetische opleiding ben gaan doen bleef ik nog steeds last hebben van lichamelijke klachten en spanningen in bepaalde delen van mijn lijf. Ook in gesprek met anderen (me best wel goed bewust van mijn valkuilen en trauma’s ) gebeurden er ”dingen” reflexen waar ik totaal geen controle over had. Via de osteopaat en mesoloog hoorde ik de naam van Maja vallen. Ik ben heel blij dat ik Maja heb mogen ontmoeten en ook zij heeft mij geholpen dat een deel van mijn klachten weg zijn. ik noem het ”resetten” of de ”angel” eruit halen. Maja is een heel lief fijn mens waarbij ik me gelijk op m’n gemak voelde. Zo heerlijk dat je gewoon gaat liggen en dat je ”niks” hoeft te doen maar dat je wel voelt dat er energetisch ontzettend veel gebeurt. Ik was vooral overgevoelig voor geluiden en heb nu rust in mijn oren. Verkramping aan rechterkant van mijn arm en hand is nu verdwenen. Ik kon soms in discussies of bepaalde onderwerpen totaal blokkeren en ”verdwijnen”. Dat gaat nu heel goed. Overgevoelig voor energieën van andere mensen en entiteiten blijft voor mij nog lastig maar gaat steeds beter en ben nog in ontwikkeling. Wel zo fijn was ook om te horen dat sommige dingen je gewoon overkomen en dat je het gewoon niet zelf in de hand kon hebben. Gelukkig, ik ben toch niet helemaal gek! Wat ik ook zo mooi vind aan deze therapievorm is dat er geen tegenoverdracht in de hulprelatie plaats vindt. Het is heel zuiver. Ook mijn kinderen hebben klachten en onbewust geef je ook als moeder op moeder steeds door. Een dochter heeft al behandelingen gehad en heeft verbluffende resultaten na ook al meerdere therapeuten te hebben gezien. Voor de andere dochter staat een afspraak gepland ..... 

Vrouw, Culemborg

Ik had nog nooit van Primaire Reflex Therapie gehoord, totdat ik iemand tegen kwam die bij Maja was geweest en heel enthousiast vertelde over de behandelingen die hij had gehad en wat het met hem gedaan had. Hij zei dat het ook wel wat voor mij zou zijn. Voordat ik bij Maja kwam, liep ik al jaren rond met vage lichamelijke klachten en had ik veel onbeantwoorde vragen De eerste keer dat ik bij Maja kwam testte ze bij mij of en hoeveel behandelingen ik nodig had, ik had 4 behandelingen nodig en 1 nabehandeling. Na de eerste behandeling was ik al zo verrast/verbaasd wat Maja bij mij was tegen gekomen. Zij kwam met antwoorden waarvan ik dacht hoe kan zij dat weten. Naarmate de behandelingen vorderden kreeg ik (meer) duidelijkheid en inzicht waardoor mijn lichamelijke klachten veroorzaakt werden, en kreeg ik antwoorden op mijn vragen. Het effect van de behandelingen is merkbaar: ik heb o.a. meer rust in mezelf gekregen, mijn concentratie is beter, ik kom meer voor mijzelf op, ik ben beter in staat om te zeggen wat ik wel of niet wil, en ik kan beter om gaan met situaties waarin mensen veel energie vragen. Ik heb het als heel bijzonder en verrijkend ervaren. Ik vond je een hele fijne Therapeut!

V. vrouw, 72 jaar, Hengelo

Ik had al jaren en jaren last van evenwichtsstoornissen, duizeligheid, bijholteontsteking en pijnlijke gewrichten door artrose. Wat een steeds groter probleem werd is urineverlies. Als ik maar iets voelde dat ik moest plassen, dan moest ik ook gaan en wel nù. Eigenlijk durfde ik niet meer zo goed naar de stad of op bezoek... Er werd me verteld dat ik maar moest leren leven met mijn klachten. Na de behandelingen voor mijn reflexen loop, fiets en sta ik een stuk steviger en ben heel veel minder duizelig. Ik heb geen last meer gehad van bijholteontstekingen en mijn gewrichtspijn lijkt langzaamaan wat af te nemen. Wat ook heel erg fijn is is dat ik weer probleemloos een eind kan wandelen of de stad in gaan zonder voortdurend in de stress te zitten of ik wel op tijd bij een toilet kan zijn.

A. vrouw, 41 jaar, Amersfoort

Ik had altijd heel snel last van lage rugpijn en vast zittende nek/schouder spieren. Daarnaast leefde ik ook erg in mijn ’hoofd’ en had dan ook nog vaak het gevoel dat ik er niet ‘bij’ was. Al na de behandeling van de eerste reflex door Maja merkte ik dat ik stuk rustiger was in mijn hoofd en dat ik meer in het hier en nu leefde. Ik ben alerter en heb het gevoel dat mijn lijf en mijn hoofd zich weer op dezelfde plaats bevinden. Ik kan makkelijker relativeren en wordt minder snel boos om dingen. Na een aantal behandelingen verder zijn ook mijn rugpijn en nek/schouderklachten enorm afgenomen. Ik voel nu ook eerder als het dreigt te ontstaan en kan dan ook tijdig zorgen dat het niet verder gaat; ik voel nu bijvoorbeeld beter aan dat ik verkeerd achter de computer zit. De behandelingen kosten geen moeite, doen geen pijn en zijn prettig. Eigenlijk lig je heel relaxt op de bank en doet Maja al het werk. Ongelofelijk maar waar!

TdB uit Tilburg, 55 jarige vrouw  

Via een vriendin uit Culemborg ben ik bij de praktijk primaire reflexen terecht gekomen. Mijn vriendin had veel baat bij de behandelingen van Maja. Wat ze me over de praktijk vertelde sprak mij aan. Ik heb al veel therapieën gedaan maar onbestemde gevoelens bleven; dat diepe, onverklaarbare bleef sluimeren.

Bij het intake-gesprek met Maja, bleek dat alle primaire reflexen uit balans waren. Acht keer ben ik behandeld en een klein wondertje is er gebeurd. Ik voel me erg in balans, heb een soort innerlijke glimlach gekregen en ik voel me meer aanwezig (ook in mijn lijf). Ik heb echt baat gehad bij de behandelingen. Maja is een fijne vrouw, nuchter, helder en liefdevol. Een mooi mens die met hart en ziel werkt. Ik voelde me erg op mijn gemak bij haar en in haar praktijk. We hadden mooie ontmoetingen.

R. 38 jaar, Culemborg

Heel mijn leven heb ik last gehad van overgevoeligheid voor geluid, zonder dat ik dat bewust wist. Uit school ging ik vaak gelijk naar mijn kamer om alleen te zijn om bij te komen. Ook had ik last van een chaotisch denken en was ik erg te beinvloeden door energie van anderen. Een paar jaar geleden heb ik een burn-out gehad en ben ik aan een grondig zelfonderzoek begonnen: psycholoog, fysiek onderzoek, osteopaat, mesoloog... Veel klachten die ik vanuit de stress had opgebouwd werden een stuk minder, behalve dus de stress zelf. Via een doorverwijzing ben ik in aanraking gekomen met de praktijk van Maja en om een op zich vrij kort verhaal nog korter te maken: wat een verandering! Dit gebeurt op zulk subtiel niveau: patronen en reacties waarvan ik dacht dat ze gewoon bij mij hoorden veranderen! De één wat sneller dan de andere, maar er zit een behoorlijke beweging in! De energie die van oorsprong bij me hoort kan eindelijk weer vrij stromen. Onbetaalbaar...’

D. 44 jaar, Culemborg  
Belangrijkste verandering is dat er meer rust in m’n lijf is gekomen. Meer rust/open gevoel bij m’n middenrif. Ik kan doorademen. Voel me van binnen minder gestresst. De vage klachten als duizelig en misselijk komen ook nauwelijks meer voor.
Ik denk dat mijn onhandigheid verbeterd is. Ik stoot mij minder. Ik ben deze zomervakantie voor het eerst zonder stress op vakantie gegaan. Geen inpakstress en ook tijdens de reis was ik rustig. Een heel verschil met andere jaren! Tijdens alle behandelingen voelde ik me heel moe worden. Ik viel ook echt in slaap. Op m’n rug in diepe rust. Terwijl ik dat in mijn bed niet kan, lag ik op de tafel gewoon te slapen.

L. 8 jaar - Culemborg  
L was enorm driftig, ook vaak bij ’onbeduidende’ voorvallen. Hij kon dan helemaal verdwijnen in die bui en was dan eigenlijk niet meer aanspreekbaar of te corrigeren. Het duurde soms wel twee uur voordat hij weer een beetje gewoon kon doen. Over het incident of wat er dan met hem gebeurt in zijn woede konden we echter niet praten. Ook de juf op school merkte dat. Door L’s houding was het heel lastig om na een ruzie of uit de hand gelopen stoeipartij een en ander bespreekbaar te maken met hem of de zaken bij te leggen met het andere kind. L had ook erg moeite met vriendjes maken. Hij speelde veel alleen en als er al vriendjes kwamen spelen dan waren dat vaak verschillende kinderen. L had geregeld heftige nachtmerries. Ongeveer 3 maanden na de behandelingen konden we het verschil goed merken. L is rustiger, aanhankelijker, toegankelijker en beter aanspreekbaar op zijn gedrag. Zoveel fijner voor ons allemaal! Hij is nog steeds een temperamentvol kind, maar die hele erge driftbuien heeft hij niet meer. Hij kan nog wel erg boos worden, maar heel veel minder heftig en hij blijft er niet in hangen. We kunnen nu ook veel beter praten over wat er aan de hand was en wat er gebeurde. Ook vertelt hij soms uit zichzelf wat hem bezig houdt, ook dat kenden we niet. Ook op school zei de juf dat hij veel minder vaak en minder heftig ruzie maakt en dat hij er naderhand ook veel beter over praten kan. Qua vriendjes speelt hij vaker samen en vaker met dezelfde kinderen. L komt nog wel eens ’s avonds uit bed, maar lang niet meer zo vaak en nachtmerries heeft hij niet meer gehad. En tot slot: hij is volgens zn schoolrapporten een gemiddelde leerling, ook met lezen. Het valt ons op dat hij nu zeer gemakkelijk leest, ook ingewikkelde en lange woorden. Zelfs (buitenlandse) woorden waarvan hij de betekenis niet begrijpt leest hij moeiteloos voor.

Milly Verschut, 42 jaar - Culemborg  
Vanaf mijn pubertijd heb ik al last van rugklachten; schouder/ nek/ lage rugklachten en bekkeninstabiliteit na de geboorte van de jongste. De afgelopen 10 jaar ben ik maandelijks onder behandeling van een fysiotherapeut die de pijn verlicht. Ik had me er al bij neer gelegd dat de pijn in mijn rug bij mij hoort.
Totdat Maja een praktijk wilde beginnen voor Primaire Reflexen en ze niet kon wachten om met mij aan de slag te gaan. Ik vond het vooral interessant en had zoiets van ”Baat het niet dan schaadt het niet”.
Maar na 3 behandelingen stapte ik pijnvrij van de tafel!! Heb gelijk mijn vriendin doorgestuurd, die al jaren kampt met wekelijkse migraine aanvallen en mijn dochter die een ernstig spraak/taal probleem heeft en dyslectisch is. Ze zijn nu onder behandeling, want……dat gun je toch iedereen…..een pijnvrij leven zonder belemmeringen waarbij je lekker in je vel zit!!!

G. 6 jaar - Hengelo 
Met G. gaat het heel goed. Hij is een stuk mondiger en zeer vrolijk. Moeilijke woorden kan hij steeds beter uitspreken. Ook de logopediste vindt dat G. ”ineens” goede vorderingen maakt.
Zelf vond en vindt hij het nog steeds erg prettig, bij jou op de tafel.
Wat mij vooral op valt is dat hij meer zelfvertrouwen heeft en niet meer knarsetandt, ’s nachts. In de klas kan hij zich veel beter concentreren heeft zijn juffrouw gezegd en hij is ook met sprongen vooruitgegaan qua leerprestatie.

Vrouw 46 - Hengelo 
In mijn pubertijd heb ik erg veel last gehad van hooikoorts. Om de pollen allergie tegen te gaan heeft de huisarts mij meerdere jaren lang behandeld met injecties. Mijn klachten van de hooikoorts werden minder maar ik kreeg eczeem. Voornamelijk op mijn handen maar ook op mijn gelaat en op mijn benen. 
De dermatoloog constateerde met testen een allergie van diverse stoffen waaronder conserveringsmiddelen. Daarom droeg ik altijd latex vrije handschoenen wanneer ik in aanraking kwam met schoonmaakmiddelen en gebruikte ik speciale zeep bij het wassen. Ook paste ik op met eten van rood voedsel en kant en klare sausjes. (Wijn, tomaten, Chicken 2 night, aardbeien enz.)

Maja heeft mij nu 4x behandeld en mijn eczeem is weg. Mijn handen zijn zacht en voor het eerst in 20 jaar kan ik mijn handen wassen en schoonmaken zonder pijn.