Opleiding voor Primaire Reflexen

Start 22 maart 2024 

De wereld heeft je nodig, kom helpen!

Word Primaire Reflextherapeut, net als Martyna Paluch, student in 2023. Zij schreef over de opleiding:

"I'm so emotional from yesterday because I realised that one year ago I have decided to follow your course and all I was thinking about was my family, that I want to help them like you helped me (I was thinking to drag you to Poland with me that time, but obliviously that was not possibleūüėĄ).
I wanted to help all the people, but the thought of my family was the strongest, but it was still a dream. And now I'm here in Poland, doing therapy on all of them and they are being pulled towards me as I don't need to even advertise what I'm doing, is like they need me.
This is so beautiful and the first time in my life I'm so proud of myself but also full of joy that I can make a change!
Maja, I'm so grateful that I have met you and am so grateful that you have taught me this beautiful craft ‚̧ԳŹ I can't wait to make a bigger change. My heart is full."

 

Hoe ziet de opleiding eruit?
Je zult eerst je meetinstrument grondig moeten leren kennen: de spiertests. Zodra je jezelf en je cli√ęnt goed weet voor te bereiden op de behandeling is de basis gelegd. Je bent nu klaar om je eerste behandelingen uit te voeren. Je krijgt inzicht over allerlei stressfactoren en je zult uitgebreid oefenen met het voelen in je eigen lichaam en het herkennen van de signalen die je de weg wijzen. In de loop van de lessen krijg je steeds meer bagage hebt om de reflexen verantwoord te kunnen behandelen. Het begint eenvoudig, maar later kun je verbanden leggen tussen bijvoorbeeld klachten en gebeurtenissen. In de lessen wordt veel met elkaar geoefend en iedere oefening is een behandeling. Maja is de docent voor alle onderdelen van de opleiding. Er wordt gebruik gemaakt van het op maat geschreven studieboek 'De Kracht van Primaire Reflexen'. De lessen zijn in het Nederlands.

Wat er van je wordt verwacht
Je bent niet bang voor je eigen emoties en ook niet bang voor de emoties van anderen. Je kunt doorzetten als het even niet lukt. Je bent bereid om hard te werken tijdens de opleidingsdagen en je oefent thuis. Je ben bereid om met je medecursisten een groep te vormen waarin heel veel wordt gelachen, maar waarin veiligheid en respect altijd voorop staan. In principe kan iedereen dit vak leren. Je inzet, talent en overtuigingen bepalen hoe ver je komt. Er is geen specifieke vooropleiding vereist, maar het tempo is hoog en er is veel informatie te verwerken. Een HBO+ werk- en denkniveau wordt sterk aangeraden.

Het resultaat
Je hebt alle benodigde kennis voor het onder controle brengen van primaire reflexen en het afvoeren van daaraan gerelateerde stress. Je hebt alle vakinhoudelijke bagage om behandelingen te geven en een praktijk te starten.

Je ontvangt een certificaat van het Instituut voor Primaire Reflexen.

Praktische informatie
De opleiding bestaat uit 10 lesblokken op vrijdag en zaterdag, plus een reserveblok.

Lesdata:
22 en 23 maart 2024:         
Voorbereiden van jezelf. Basisvaardigheden I.

5 en 6 april 2024:                 
Basisvaardigheden I. Spiertesten. Voorbereiden van je cli√ęnt.

19 en 20 april 2024:             
Basisvaardigheden II. Werken met Pause Lock.

17 en 18 mei 2024:             
Basisvaardigheden II. Invloeden van binnen Fysiek, Emotioneel, Mentaal, Sociaal, Energetisch. Gebruik van modes. Primaire Reflexen.

14 en 15 juni 2024:                  
Primaire Reflexen.

5 en 6 juli 2024:                 
Primaire Reflexen. 6 juli oefenen met oefenpersonen.

6 en 7 september:                    
Primaire Reflexen.

27 en 28 september 2024:                    
Invloeden van buiten. 28 september oefenen met oefenpersonen.

25 en 26 oktober 2024:
Andere technieken. Behandelplannen o.a. Lichaam Ziel Geest, Parasitaire energie, Toxoplasmose, Trauma in lichaamsdeel, ADD ADHD Autisme.

22 en 23 november 2024:             
Levenswonden. Afronding.

13 en 14 december 2024:
Reservedata

Inhoudelijk

Wanneer er iets heftigs gebeurt dan zijn er overlevingsreflexen die helpen om de situatie te overleven. Reflexreacties zijn dus functioneel. Het probleem met die reacties ontstaat als het lichaam niet heeft gemerkt dat de tijd verder is gegaan. Het blijft hangen in de overlevingsreactie. Het knopje van overleven is dan ingedrukt maar niet meer uit gegaan. Op latere momenten in iemands leven zijn er dan omstandigheden, triggers, die lijken op de situatie rondom het trauma. Dat kan vanalles zijn: geluiden, geuren, bewegingen, de stand van de maan, het seizoen of het weer, zelfs de leeftijd van je kind kan genoeg zijn om het lijf het trauma te laten herinneren. Het lichaam reageert dan alsof het trauma nu nog steeds plaatsvindt en ondervindt dus dag en nacht stress! Echter ons rationele brein kan de connectie met de traumatische gebeurtenis vaak niet meer leggen en als dat wel kan dan is het 'weten' niet voldoende om het probleem op te lossen. Via behandelingen voor primaire reflexen worden de triggers en de reactieketen die daarop volgt losgekoppeld. Het gevolg is dat triggers uit bewegingen, licht, maanstanden, seizoenen, personen, school, werk, enzovoorts weer kunnen worden verdragen zonder dat de stressreactie (faalangst, pijn, slapeloosheid, woede vermoeidheid, altijd aan staan, etc) er op volgt. Hoe leuk en zinvol is het om te leren hoe je op die manier kunt helpen!?

De belangrijkste onderwerpen die in de lessen worden behandeld: Voorbereiden van jezelf. Spiertesten. Voorbereiden van je cli√ęnt. Werken met Pause Lock. Gebruik van modes. Invloeden van binnen, invloeden door/op¬†fysieke, emotionele, mentale, sociale en¬†energetische factoren, invloeden van buiten en natuurlijk Primaire Reflexen. Ook is er aandacht voor andere behandeltechnieken en specifieke behandelplannen. Goed kunnen testen en vooral vertrouwen krijgen in wat je doet, vraagt veel oefening. Je oefent in de les daarom veel met elkaar en elke oefening is een behandeling. Je leert ook om jezelf te testen en te behandelen.

Studiebelasting
Minimaal vijf uur per week vanaf het tweede lesblok. Thuis oefenen is noodzakelijk om onder andere het spiertesten goed onder de knie te krijgen. Ook behandelen van jezelf wordt vanaf het begin geadviseerd en geoefend.

Lestijden
10.00 -17.00 uur

Groepsgrootte
Maximaal 10 personen. Voor zover we elkaar niet eerder hebben ontmoet, wil ik vóór toelating graag met je kennismaken.

Prijs
¬†‚ā¨5.445,00 inclusief 21% btw. Inschrijven is nog mogelijk tot uiterlijk 21 maart 2024. De¬†prijs is inclusief lesmateriaal, het op maat geschreven boek 'De kracht van Primaire Reflexen', koffie, thee, kleine versnaperingen en een vegetarische lunchsoep of lunchsalade.¬†

Je inschrijving is definitief zodra het cursusgeld is betaald en ontvangen. Vol = vol. Als je besluit voortijdig te stoppen dan vindt geen terugbetaling van cursusgeld plaats. Betaling in termijnen is mogelijk. Je mag starten met de opleiding in de eerstvolgende groep nadat het volledige bedrag is betaald.  

Locatie

In of nabij Culemborg.

Inschrijven
Om in te schrijven: mail onderstaande gegevens naar melsten@live.nl. Je ontvangt dan de factuur. Heb je eerst nog vragen? Neem dan svp contact op via mail of bel 06 3733 6020.

Voornamen
Achternaam
Adres
Postcode en woonplaats
e-mail adres
Mobiel telefoonnummer

Geboortedatum
In geval van nood contact opnemen met <naam> en <telefoonnummer> en je relatie tot hem/haar.